2023. január 30. hétfő Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Zoboralja Kollégium

Zoboralja Kollégium, avagy a kincses Zoboralja

Őseink értékeit magunkban hordozzuk, lelkünk, szívünk részei, meghatározzák gondolkodásunkat, olyannyira részeink, hogy sokszor nem is tudatosítjuk, természetesnek vesszük, mint a levegővételt. Ezt felismerve a Magyar Országgyűlés 2012 tavaszán elfogadta a magyar nemzet értékeiről és a hungarikumokról szóló törvényt.

Bővebben ...

Meghívó a Zoboralja Értékfeltáró Kollégium záró konferenciájára

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önöket a Zoboralja Értékfeltáró Kollégium záró konferenciájára. A rendezvény 2019. december 14.-én 10 órakkor kezdődik a felvidéki Pográny település kultúrházában.

Bővebben ...

Zoborvidék egy igazi kincsestár – befejeződött a terepmunka a Zoboraljai Értékfeltáró Kollégium tevékenysége során

2019. szeptember 29-én kezdődött a munka az értékfeltáró kollégiumban. Immár az első forduló tapasztalataival felvértezve, a kérdőívek adatainak kiértékelése után értékleírásokat, mélyinterjúkat készítettek a kollégiumban tevékenykedők. A Lakiteleki Népfőiskola részéről dr. Horváth Zsolt látta el a technikai szervezői feladatokat, az értékfeltárás szakmai vezetője Tóth Klára, a CSEMADOK Közművelődési Szövetség területi választmányi alelnöke.

Bővebben ...

Szórványban is aktív magyar közösségek dolgoznak – megkezdte munkáját a Zoboraljai Értékfeltáró Kollégium

2019. április 7-én indult el a munka az újabb Felvidéki értékfeltárás során. A kollégium kutatóinak központja Alsóbodokon volt. A Lakiteleki Népfőiskola részéről dr. Horváth Zsolt látta el a technikai szervezői feladatokat, az értékfeltárás szakmai vezetője Tóth Klára, a CSEMADOK Közművelődési Szövetség területi választmányi alelnöke.

Bővebben ...