2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Lakiteleki Filmszemle

XX. Lakiteleki Filmszemle Sára Sándor emlékezetére - felhívás

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Kft.

és a Dunaversitas Egyesület

SÁRA SÁNDOR emlékezetére

meghirdeti

A XX. LAKITELEKI FILMSZEMLÉT és továbbra várja az alkotásokat!

 

Helyszín: Lakitelek, Népfőiskola, Kölcsey Ház.

Meghosszabbított nevezési határidő: 2021. október 7.

Nevezési díj: nincs!

 

A filmszemle időpontja: 2021. november 17–19.

Bővebben ...

Lakiteleki Filmszemle Sára Sándor emlékének szentelve

Idén kereken a huszadik filmszemlét rendezik meg Lakiteleken, méghozzá Sára Sándor emlékének szentelve. Buglya Sándorral, a szemle zsűrielnökével beszélgettünk az eltelt két évtizedről, s természetesen a 2019-ben eltávozott kiváló filmművészről is.

Bővebben ...

XIX. Lakiteleki Filmszemle eredménye

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, idén a Dunaversitas Egyesület mellett, a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen hirdette meg a filmszemlét.

Bővebben ...

Megkezdődött a XIX. Lakiteleki Filmszemle

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre 2019. november 26-29. között a Lakiteleki Filmszemle a Népfőiskolán. A Kósa Ferenc emlékezetére meghirdetett Filmszemle versenyprogramjába az idén 31 alkotás került be.

Bővebben ...

XIX. Lakiteleki Filmszemle programja

Tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2019. november 26-29. között a Lakiteleki Filmszemle a Népfőiskolán. A Kósa Ferenc emlékezetére meghirdetett szemle tervezett programja alább olvasható.

Bővebben ...

XIX. Lakiteleki Filmszemle Kósa Ferenc emlékezetére − az előzsűri döntése

A XIX. Lakiteleki Filmszemlére hazai és határon túli alkotóktól 116 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat 2019. október 15−16. között értékelte. Lakiteleken a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 31 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába.

Bővebben ...

Kósa Ferenc filmrendező emlékére hirdetik meg a XIX. Lakiteleki Filmszemlét

Kósa Ferenc filmrendező emlékére hirdetik meg a XIX. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre október 4-éig várják a nevezéseket - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Bővebben ...

XIX. Lakiteleki Filmszemle Kósa Ferenc emlékezetére - felhívás

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. és a Dunaversitas Egyesület KÓSA FERENC emlékezetére meghirdeti a XIX. LAKITELEKI FILMSZEMLÉT. Helyszín: Lakitelek, Népfőiskola, Kölcsey Ház. Időpont: 2019. november 27–29.

Bővebben ...

Az „Aranymonostor ereklyéje” című alkotás kapta a RETÖRKI különdíját a XVIII. Lakiteleki Filmszemlén

A XVIII. Lakiteleki Filmszemlén a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) 200.000 Ft-os különdíját az „Aranymonostor ereklyéje” című alkotás kapta. Rendezője: Balogh András (Pécs).

Bővebben ...

A XVIII. Lakiteleki Filmszemle eredménye

A Balázs Béla Stúdió emlékezetére és Sára Sándor tiszteletére megrendezett XVIII. Lakiteleki Filmszemle hivatalos eredménye:

Bővebben ...