2023. január 30. hétfő Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kína Kollégium

Gondolatok a Kína Kollégium hatodik képzési alkalmáról

A Kína Kollégium hatodik képzési alkalma 2020. október 9. és 11. között zajlott. A találkozó tematikájának középpontjában Kína, mint a változó világrend központi állama állt.

Bővebben ...

Gondolatok a Kína Kollégium ötödik képzési alkalmáról

A Kína Kollégium ötödik képzési alkalma 2020. február 28. és március 1. között zajlott. A találkozó tematikájának középpontjában az interdiszciplinaritás állt.

Bővebben ...

Az idén utoljára találkoztak a Kína Kollégium tagjai

A Kína Kollégium negyedik képzési alkalma 2019. november 22. és szeptember 24. között zajlott. A találkozó tematikájának középpontjában a kínai hadviselés, valamint a kínai gazdaság állt.

Bővebben ...

Mozaikdarabkák egy képhez – a Kína Kollégium második képzési alkalma

2019. június 14. és 16. között került megrendezésre a Kína Kollégium második képzési hétvégéje. A programsorozat nyitórendezvényeként professzor Dr. Kásler Miklós miniszter Nemzeti nagyvizit, nemzetközi nagyvizit címmel tartott nagy ívű, számos momentumában mélységesen elgondolkodtató, az ember kulturális, társadalmi szerepét is érintő, kiemelkedő sikerű előadást.

Bővebben ...

Megtartotta első összejövetelét a Kína Kollégium

2019. április 26-án vette kezdetét a Lakitelek Népfőiskola Kína Kollégiumának képzési sorozata. Az ünnepélyes megnyitón Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében kiemelte a Népfőiskola munkájának fontosságát, majd beszélt a Magyar Falu programról és a családvédelmi akciótervről is. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke beszédében kiemelte, mennyire lényeges a Népfőiskolán olyan kollégiumokat szervezni, amelyek elősegítik a magyar fiatalok ismeretszerzését a nemzetközi kapcsolatok kiemeltnek tekinthető szakirányai terén.

Bővebben ...

Kína megismertetését célzó képzés indul a Lakitelek Népfőiskolán

Kína Kollégium néven áprilisban szakirányú képzés indul a Lakitelek Népfőiskolán; a kurzus célja a kormány keleti nyitás stratégiájának meghatározó ázsiai államával összefüggő ismeretek átadása - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Bővebben ...

Kína Kollégium indul a Lakitelek Népfőiskolán

A Lakitelek Népfőiskola Kína Kollégium néven 2019 áprilisában szakirányú képzést indít, amelynek fő célja a kormányzati célrendszerben, mint a keleti-nyitás stratégiájának meghatározó államával, központi helyet elfoglaló Kínával összefüggő külpolitikai irányvonal sajátosságainak, valamint az ázsiai állammal összefüggő komplex ismeretek bemutatása.

Bővebben ...