2020. december 5. szombat Vilma napja van. Holnap Miklós, Döniz napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Pintér M. Lajos a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2007. évi díjazottja

Október 22-én, a forradalom előestéjén emlékezett Lakitelek az 1956-os forradalom- és szabadságharc 51. évfordulójára. Az eső miatt a megemlékezés a katolikus templomban került megrendezésre. A Himnusz eléneklése után Olajos István iskolaigazgató köszöntötte az emlékezőket.

Bővebben ...

Szécsi Árpád a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2006. évi díjazottja

Nincs abban aránytévesztés, hogy egy tízmilliós ország megnyilvánulásából, felkeléséből világtörténelmet kerekítenek ki. Ezt nem a magyar becsvágy mondja, ez maga a valóság – hangsúlyozta Lakiteleken mondott ünnepi beszédében vasárnap Pozsgay Imre.

Bővebben ...

Juhász Pintér Pál és Mészáros Csaba a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2005. évi díjazottjai

Másodízben adományozott Kátay-ösztöndíjat a Lakiteleki Népfőiskola. Értékes kutatói munkájáért, tanulmányi versenyek szervezéséért és lebonyolításáért megosztott Kátay Zoltán Tanulmányi Ösztöndíjat kapott Juhász Pintér Pál történelem tanár, a kiskunmajsai 56-os Emlékmúzem munkatársa és Mészáros Csaba történelem tanár, kulturális referens.

Bővebben ...

Soós Viktor Attila a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2004. évi díjazottja

2004. október 22-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc előestéjén ismét megemlékezést tartottak a lakitelekiek az Templom téri ’56-os kopjafánál, ahol első alkalommal került átadásra a Kátay Zoltán ösztöndíj.

Bővebben ...