2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Felső-Bodrogköz Kollégium

21. századi pillanatfelvétel a Felső-Bodrogköz magyarságáról

Szeptember 22-én, a Királyhelmeci Gimnáziumban tartott zárórendezvénnyel fejezte be közel egy éves munkáját a Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium. A kollégium munkájában 7 egyetem 40 hallgatója és oktatója vett részt.

Bővebben ...

Befejeződött a Felső-Bodrogköz Kollégium értékfeltáró munkájának második szakasza

Királyhelmecen a Bodrogközi Magyar Közösség Házában tartották meg a hét végén a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében megvalósult Felső-Bodrogköz Kollégium értékfeltáró kutatómunka második szakaszának eredményeit bemutató összejövetelt.

Bővebben ...

Félidejéhez érkezett a Bodrogköz Kollégium értékfeltáró kutatómunkája

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megtartotta második összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely az adott terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között került sor.

Bővebben ...

Beszámoló a Felső-Bodrogköz Kollégium első köréről

Királyhelmec központtal kezdte meg munkáját október 8-án a Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium. Az előkészületi munkák során Szatmári Mária szakmai vezető és Gecse Erzsébet CSEMADOK titkár voltak a segítségünkre, ők szervezték le a helyi koordinátorokat a kutatott településeken.

Bővebben ...

Megtartották első összejövetelüket az Alsó-Bodrogköz és Felső-Bodrogköz kollégiumok

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hungarikum Bizottság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megtartotta első összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely a nevezett terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között kerül majd sor.

Bővebben ...