2023. január 30. hétfő Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kisvárda Kollégium

A Kisvárda Kollégium folytatta értékfeltáró munkáját

A Kisvárda Kollégium áprilisban kezdte meg értékfeltáró munkáját Kisvárdán és környékén. Az elmúlt héten mintegy 23 településen jártak újra a résztvevők, folytatták a tavasszal elkezdett feladatot: hagyományőrzőket, értékeket kerestek.

Bővebben ...

Beszámolót tartottak a Kisvárda Kollégium tagjai

Az elmúlt héten került sor a Kisvárda Kollégium első terepmunkájára. Az értékfeltáró munkához mintegy 50 kutató csatlakozott. A nagyrészt egyetemistákból álló csoportok a Kisvárdai járás 23 települését tekintették meg.

Bővebben ...

Megkezdte értékfeltáró munkáját a Kisvárda Kollégium

Megkezdte értékfeltáró munkáját a Kisvárda kollégium. Ezen a héten számos települést keresnek fel a kollégiumban résztvevő csoportok Kisvárdán és környékén. A hallgatók a még fellelhető értékeket kutatják, valamint olyan hagyományőrző személyeket keresnek fel, akik ma is megélik és őrzik tradícióinkat.

Bővebben ...