2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kunság I. Kollégium

Befejeződött a Kunság I. Kollégium értékfeltáró munkája

Mintegy 60 fiatal kutatta a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében Kiskunfélegyháza és környékének helyi értékeit, munkájuk eredményét összegezték szeptember 9-én a Népfőiskola Kölcsey Házában tartott zárókonferencián. Hamarosan kötetben jelennek meg a Kunság értékei.

Bővebben ...

A Kunság értékeit mutatják be a Népfőiskolán

A Lakiteleki Népfőiskola szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Kunság Kollégium munkáját ismertető könyv bemutatójára 2017. szeptember 9-én, szombaton a Kölcsey Házba.

Bővebben ...

Véget ért a Kunság Kollégium második fordulója

Az elmúlt héten került sor a Kunság Kollégium második fordulójára. A résztvevők ezúttal felkeresték azokat az értékőrzőket, akikkel még ősszel találkoztak, és mélyinterjúkat készítettek velük. A beszélgetéseket dokumentálták, filmre vették. A csoportok által elkészített vetített képes beszámolók bemutatására 2017. június 11-én, vasárnap került sor.

Bővebben ...

Újra munkában a Kunság Kollégium

2017. június 5-11. között folytatja tovább munkáját a Kunság Kollégium. A hét folyamán a kutató csoportok újra meglátogatják a kiskunsági településeket, az ott élő értékőrzőket, akikkel mélyinterjúkat készítenek. Dokumentálják és összeírják a feltárt értékeket. A kutatás eredményeit hamarosan egy kötetben összegzik majd.

Bővebben ...

Befejezte egy hetes kutatását a Kunság Kollégium

Egy hete kezdték meg kutatómunkájukat a Kunság Kollégium tagjai a térségben. A lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával 2017. március 5-én indult el közel hatvan fiatal a Kiskunság 13 településére azzal a céllal, hogy megpróbálják felkutatni a nevezett terület értékeit, értékes személyeit.

Bővebben ...

Táncházban vettek részt a Kunság Kollégium kutatói

A Kösöntyű néptánccsoport jóvoltából a Kunság Kollégium tagjai is belekóstolhattak a néptánc nyújtotta felhőtlen örömbe. Ugyanis az értékfeltáró kollégiumban résztvevő fiatalok egy óra erejéig a Kárpát-medence legszebb táncainak lépéseivel ismerkedhettek meg.

Bővebben ...

Értékfeltáró kollégium indult a Kiskunságban

Holnaptól egy héten át 60 egyetemista kutatja a kiskunság 13 különböző településén élők szokásait és hagyományait. Az értékfeltáró kollégium célja a területen élők kulturális kincseinek a feltárása és felszínre hozása.

Bővebben ...

A Kiskunság értékeinek nyomában

A lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával 2017. március 5-én „Kunság Kollégium” indul, amely a nevezett járási terület értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául. A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban tanácskozást tartottak a Kollégiumban érintett települések képviselői.

Bővebben ...

Kunság Értékfeltáró Kollégium indul

A lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával 2017. március 5-én „Kunság Kollégium” indul, amely a nevezett járási terület értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául.

Bővebben ...