2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Néptáncosok szakmai alkotótábora a Népfőiskolán – felhívás

Néptáncosok szakmai alkotótábora lesz a lakiteleki Népfőiskolán 2021. június 27. és július 4. között. Szakmai alkotótáborunkban néptáncosok ismereteit bővítjük pálpataki és szeremlei táncok tanításával, élő zenével. Pálpataka Udvarhelyszékhez tartozó település Erdélyben, Hargita megyében. Korondtól 7 km-re helyezkedik el. Balogh Ildikó és Fantoly Gyula tanítja meg a pálpataki székelytáncot a tábor résztvevőinek. Szeremle Bács-Kiskun megyében, a Sugovica mellett helyezkedik el.  Kis Zoltán, a Szeremlei Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanítja a szeremlei tánc motívumait.

További információk az alábbi felhívásban olvashatók.

Bővebben ...

Néptáncosok szakmai alkotótábora a Népfőiskolán – felhívás

Néptáncosok szakmai alkotótábora lesz a lakiteleki Népfőiskolán 2019. június 30 és július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban néptáncosok ismereteit bővítjük jobbágytelki és melegföldvári táncok tanításával, élő zenével. Jobbágytelke Erdélyben, a Nyárád mentén található település. Táborunkba a településről várunk hagyományőrző táncospárokat, akik falujuk táncát fogják nekünk tanítani, viseletét bemutatni. Melegföldvár szintén Erdélyben, a Mezőségen található falu. Balogh Ildikó és Fantoly Gyula gyűjtötte fel táncukat, ezt tanítják meg a tábor résztvevőinek.

Bővebben ...

Sepsiszentgyörgyi fiatalok a Kösöntyű Néptánctáborban

Július 1-8. között ismét megrendezésre került Lakiteleken a Népfőiskola Kösöntyű Néptánctábora. Rendhagyó módon ebben az esztendőben a környékbeli táncos lábúak mellett a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Népi Együttese is a tábor vendége volt.

Bővebben ...

Kösöntyű Néptánccsoport jubileumi gálaműsora

A 25 éves Kösöntyű Néptánccsoport 2018. április 28-án, szombaton 16 órakor jubileumi gálaműsort tart „Táncos évtizedek 1993-2018” címmel. Szeretettel várunk mindenkit!

Bővebben ...

25 esztendős évfordulójára készül a Kösöntyű Néptánccsoport

Lezsák Sándorné és Fantoly Gyula 25 esztendeje vezeti a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoportot. A csoport tagjai csütörtök este Lezsák Sándor házában az évfordulós rendezvény részleteit egyeztette. Az ünnepi műsor 2018-ban, késő tavasszal lesz.

Bővebben ...

Néptáncosok Szakmai Tábora - Videó

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Kösöntyű néptánccsoportja idén 21. alkalommal rendezte meg a Néptáncosok szakmai alkotótáborát. Az alábbi rövid összefoglaló videóban a tábor legizgalmasabb pillanatait tekinthetik meg.

Bővebben ...

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora a Népfőiskolán

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Kösöntyű néptánccsoportja az idén 21. alkalommal rendezte meg a Néptáncosok szakmai alkotótáborát, ahová az ország különböző részeiből érkeztek táncosok.

Bővebben ...

Erdély történelmi múltja és kulturális értékei - képes beszámoló

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – Tamási Áron. Otthon az, amelynek ismerjük múltját és építjük jelenét. Otthonosan mozgunk benne és folyamatosan óvjuk és ápoljuk hagyományait.

Bővebben ...

Értékmentés tánclépésben

A Kösöntyű Néptánccsoport erdélyi és moldvai útja

2016 július közepén a tánccsoport immár ötödik alkalommal indult el Erdélybe, gyűjtőútra.

Bővebben ...

Film készült a Kösöntyű Néptánccsoportról

A Kösöntyű Néptánccsoport célja a Kárpát-medence magyar népi kultúrájának hagyományokhoz hű őrzése, és táncban, zenében, viseletben való folyamatos megjelenítése. A 23 éve alakult együttest mutatja be Belicza András filmje, amelyben a csoport alapítóját és vezetőjét, Lezsák Sándornét szólaltatta meg.

Bővebben ...