2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Keleti Nyitás Kollégium

Képes beszámoló a Keleti Nyitás Kollégium kijevi útjáról

A Keleti Nyitás Kollégium záróakkordjaként március 18-22. között egy kijevi kirándulással került fel az „i-re” a pont. Ezzel véget ért a napra pontosan 2 éves „utazás”, ugyanis a „keleti nyitók” népes tábora, 2013. március 22-én látogatott el első alkalommal a Lakiteleki Népfőiskolára.

Bővebben ...

Befejeződött a Keleti Nyitás Kollégium

A Lakiteleki Népfőiskola 2015. február 27. és március 1. között adott otthont a Keleti Nyitás Kollégium utolsó előadásainak. Ezúttal a Kollégium hallgatói megismerkedhettek Mátyus Aliz szociológussal, íróval, akivel Imre Károly bölcsész népművelő beszélgetett nemrégiben megjelent könyvéről, valamint meghallgathatták Chrudinák Alajos, a Panoráma című televíziós műsor egykori főszerkesztőjének előadását.

Bővebben ...

Jurij Poljakov volt a Keleti Nyitás Kollégiumának vendége

Vasárnap Jurij Poljakov, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztője, az Orosz-Magyar Baráti Társaság elnöke volt a Lakteleki Népfőiskola vendége, ahol Cseke Péterrel, a kecskeméti Katona József Színház direktorával beszélgetett Goretity József műfordító tolmácsolásával.

Bővebben ...

Keleti Nyitás kollégium indult Lakiteleken a Népfőiskolán

A Magyar Televízió - Ma Reggel című műsorának vendége: Dorogi Sándor külügyi tanácsadó, a Keleti Nyitás Kollégium egyik szervezője.

Bővebben ...

Keleti Nyitás Kollégium - beszélgetés Lezsák Sándorral

Lezsák Sándor a Keleti Nyitás Kollégiumáról, a rokontudatról és a keleti kapcsolatokról a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bővebben ...

Keleti Nyitás Kollégium indult a Lakiteleki Népfőiskolán

A Magyarországtól keletre eső térségekben aktívabb politikát, ezen belül aktívabb gazdaságpolitikát kell megvalósítani az export növelése érdekében, hogy Magyarország energiaellátása hosszú távra biztosítva legyen - erről Keskeny Ernő miniszteri biztos beszélt szombaton Lakiteleken, a Keleti Nyitás Kollégium hallgatói előtt tartott előadásában.

Bővebben ...

A Keleti Nyitás Kollégiumról a Kossuth Rádióban

A Kossuth Rádió napi hírmagazinjában Kiss Gábor István kérdezte Kisfaludi-Bak Juditot a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány új szakmai képzéséről.

Bővebben ...

Keleti Nyitás Kollégium indul Lakiteleken a Népfőiskolán

A Magyar Televízió Ma Reggel című műsorának vendége: Dr. Kisfaludi-Bak Judit a Keleti Nyitás Kollégium képzési felelőse.

Bővebben ...

Felhívás - Keleti Nyitás Kollégium

A Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szakmai képzést indít „Keleti Nyitás Kollégiuma” elnevezéssel 2013 márciusában. A kollégium célja a magyar kormány Keleti Nyitás stratégiájának – célkitűzések, feladatok, eszközrendszer – bemutatása, valamint az ezzel összefüggő alapismeretek átadása, így a célországok megismertetése a résztvevőkkel.

Tovább