2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Komárom Kollégium

Bemutatták a Komárom Kollégium értékeiről szóló kiadványt

2017. március 18-án, a nagymegyeri művelődési központban került sor a Komárom Kollégium záró rendezvényére, ahol a kutatók beszámolói mellett bemutatták a kollégium munkáját összegző kiadványt is. Emellett a zárórendezvényen került sor a kutatás során készült felvételekből összeállított fotókiállítás bemutatására is. Az eseményre Alsó-Csallóköz 25 településéről érkeztek vendégek, közel 160 fő.

Bővebben ...

Hamarosan könyvbemutatóval számolnak be a Komáromi Kollégium munkájáról

A Komáromi Értékfeltáró Kollégium záró alkalmára 2017. március 18-án kerül sor Nagymegyerben. A kutató csoportok összesen 25 felvidéki településen végeztek értékgyűjtést, amelyet most egy kiadványban összegeztek. A Könyv DVD melléklettel is rendelkezik, amelyben az értékfeltáró munkából és a helyi értékekből kaphat ízelítőt a néző.

Bővebben ...

Kincsek Csallóközben – Tovább folytatódott az értékfeltáró munka Felvidéken

A Lakiteleki Népfőiskola által elindított Kárpát-medencei Értékfeltáró Kollégium munkáját folytatva a felvidéki Nagymegyer térségében 2016 augusztusában jártak először értékgyűjtők. 25 településen kezdődött meg akkor a helyi értékek számbavétele.

Bővebben ...

A Komáromi Értékfeltáró Kollégium tovább folytatja a kutatást a felvidéki településeken

A Komáromi Értékfeltáró Kollégium második fordulójában 32 hallgató vesz részt. Összesen 25 felvidéki településen gyűjtenek értéket. Az első fordulóban közel 500 kérdőívet vettek fel, ezeket kiértékelve, most újra visszatértek a településekre.

Bővebben ...

A csallóközi magyarok is büszkén őrzik hagyományaikat

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szervezésében a felvidéki Csallóközben folytatódott az értékfeltáró kollégiumok munkája. Augusztus 7. és 14. között Nagymegyer volt a központja az értékgyűjtésnek. A térség 25 településén jártak a kollégium tagjai.

Bővebben ...