2023. január 30. hétfő Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Őrvidék Kollégium

Befejezte kutatómunkáját az Őrvidék Kollégium

Február 25-én Felsőőrött, a református gyülekezeti teremben tartották az Őrvidék Kollégium zárórendezvényét. Az alkalmon a kollégium résztvevői az elmúlt évben az Őrvidéken végzett értékfeltáró munkájukat, az ebből készült DVD melléklettel ellátott könyvet és a kutatás során készült felvételekből egy képkiállítást mutattak be.

Bővebben ...

Meghívó Őrvidék Kollégium záró rendezvényére

2017. február 25-én az Őrvidék Kollégium záró rendezvényére kerül sor Felsőőrött, melyre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt. A záró alkalmon a Kollégium résztvevői az elmúlt évben az Őrvidéken végzett értékfeltáró munkájukat mutatják be. A rendezvényen közreműködik a kecskeméti Kurázsi Táncműhely.

Bővebben ...

Második körben kutatják az Őrvidék értékeit

2016. szeptember 11-én kezdetét vette az Őrvidék Kollégium második terepmunkája. 9 csoport (9 vezető tanár vagy PhD-s hallgató, és 27 egyetemi hallgató) 14 őrvidéki településen keresi fel, immáron személyes egyeztetés után az első terepmunka alkalmával megtalált értékek és értékőrzők vonatkozásában az érintett személyeket, intézményeket.

Bővebben ...

Őrvidék Kollégium 2016-2017

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2016 tavaszán elindította az Őrvidék Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője dr. Gyurácz Ferenc író, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője, technikai szervezője pedig Loksa Gábor.

Bővebben ...