2023. január 30. hétfő Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Nyugat-Bácska Kollégium

Silling István–Hágen Ádám szerk.: Nyugat-Bácska kollégium

Ahogyan a szerkesztők fogalmaznak: pillanatfelvétel egy régió, a Duna menti Nyugat-Bácska, elsősorban magyar lakosainak, de kitekintés szerűen valójában a kistájon élő más-más nyelvű, vallású és kultúrájú nép mai életéről.

Bővebben ...

Értékfeltáró konferencia és könyvbemutató Kupuszinán

Szombaton, október 15-én délután 15 órától a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében mutatják be az egy éve működő Nyugat-Bácska Kollégium eddigi eredményeit tartalmazó kiadványt, valamint megrendezik a kutatás zárókonferenciáját.

Bővebben ...

Befejeződött a Nyugat-Bácskai Kollégium második köre

A lakiteleki Népfőiskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 2015 őszén elindította a Nyugat-Bácska Értékfeltáró Kollégiumot. A kollégium szakmai vezetője dr. Silling István, egyetemi tanár, néprajzkutató, technikai szervezője pedig Hágen Ádám.

Bővebben ...