2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Szent-Györgyi Albert Kollégium

Szent-Györgyi Albert Kollégium - Az ötödik képzési alkalom programja


A Szent-Györgyi Albert Kollégium ötödik képzési alkalma 2011. november 18–20. között kerül megrendezésre.


Tovább

A Szent-Györgyi Albert Kollégium a World Science Forumon

A Szent-Györgyi Albert Kollégium hivatalosan is részt vett a 2011. november 16-19. között, Budapesten megrendezett World Science Forumon (WSF), amelyet a tudományos és politikai élet – a Világgazdasági Fórum analógiájára – a tudomány Davosaként tart számon.

Tovább

Szent-Györgyi Albert Kollégium - a záró hétvége programja

Szent-Györgyi Albert Kollégium tizedik és egyben záró képzési alkalma 2012. december 14-16. között kerül megrendezésre.Tovább

Véget ért a Szent-Györgyi Albert Kollégium – indul a folytatás

A 2012. december 14-16. között tartott, tizedik képzési alkalmával véget ért a Szent-Györgyi Albert Kollégium tudományos, szakmai és közéleti képzési programja. A Kollégiumot elvégző hallgatók ugyanakkor egyöntetűen úgy határoztak, hogy együttműködésüket rendszeres találkozások megszervezésével tovább folytatják.

Tovább

A Szent-Györgyi Albert Kollégium mint közösség

Vajon mi hozza össze az embereket a Kárpát-medence különböző szegleteiből, a nyugati határszéltől az Alföldön át, Erdélytől Kárpátaljáig? Mi érdekelhet éppúgy egy szociológust, egy zoológust, egy református lelkészt, egy jogászt, egy fizikust (és még sorolhatnánk)?

Tovább

Szent-Györgyi Albert Kollégium - a 9. képzési alkalom programja

A Szent-Györgyi Albert Kollégium kilencedik képzési alkalma 2012. szeptember 28-30. között kerül megrendezésre.Tovább

Az igazság pillanata (Szent-Györgyi Albert Kollégium)

Több mint egy éve dolgozunk az idén év végére megjelenő kötetünkön. Nyári egyetemünk keretében vasárnap eljött az „igazság pillanata”, ugyanis sor került a fejezetek, valamint szerzőik bemutatkozására.

Tovább

Az ötlettől a megvalósításig: a Szent-Györgyi Albert Kollégium története

Szent-Györgyi Albert KollégiumEgy kutatás eredményessége sok szereplő serkentő együttgondolkodásán, és több tényező szerencsés együttállásán múlik. Az adott pillanat alapvető tudományos igazságaiban való egészséges kételkedés, a kodifikált gondolatok megkérdőjelezése, a határok feszegetése, továbbá a tudatos és módszeres építkezés és előrehaladás együttesen vezethetnek új felfedezésekre.

Tovább

''Vasakarat sikert arat'' - Szent-Györgyi Albert Kollégium

Öveges József professzor szavai ma is irányt mutatnak. A piarista szerzetes által az akkor középiskolás Szabó Gábor (ma már akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora) fizikakönyvébe dedikált gondolatot Rektor Úr tolmácsolta felénk a vele folytatott beszélgetés során. Bár az idézet programunk vége felé hangzott el, a hétvége több mozzanata is ezt üzente számunkra.

Tovább

Szent-Györgyi Albert Kollégium - a 6. képzési alkalom programja

A Szent-Györgyi Albert Kollégium hatodik képzési alkalma 2012. február 24-26. között kerül megrendezésre.Tovább