2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Szent-Györgyi Albert Kollégium

Beszámoló a Szent-Györgyi Albert Kollégium első hétvégéjéről

2011 februárjának végén, a Népfőiskolán útjára indult a három új kollégium, melyek legfőbb célja Lakitelek közösségteremtő szellemiségének továbbvitele. Annak ötletét, hogy a jövőben induló, valamely kollégium középpontjába a tudományt kellene helyezni, 2010 februárjában került először megfogalmazásra – a szervezés és az előkészítés így egy teljes évet felölelt.

Bővebben ...

Az első hétvége képei


A Népfőiskola honlapjának képtárában mától megtekinthetők a Szent-Györgyi Albert Kollégium első hétvégéjén készült fotók.

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

Elindult a Szent-Györgyi Albert Kollégium

Összefoglaló a képzési program első hétvégéjéről

2011. február 25-én hóesésre ébredt Magyarország, de ez sem tántorította el kollégistáinkat, hogy belekezdjenek a lakiteleki képzési programba.

Bővebben ...

Az első hétvége programja


A Szent-Györgyi Albert Kollégium első képzési hétvégéjének (2011. február 25-27.) részletes programja.

Bővebben ...

A képzés struktúrája

A képzés legalapvetőbb értékeinkre építi fel gyakorlati és elméleti blokkokból álló tematikáját. Kiemelten foglalkozik az innováció menedzsment, a tudománykommunikáció, a kutatásmódszertan és a tudománypolitika legfontosabb kérdéseivel és átadja e területek tapasztalatait.

Bővebben ...

Tudásra hangolva


10 kérdés a jövő tudósainak, kutatóinak, oktatóinak

Bővebben ...

Jelentkezési információk


A jelentkezés menete

A jelentkezéshez az alábbi anyagokat szükséges megküldeni:

Bővebben ...

A Szent-Györgyi Albert Kollégiumról

A Lakitelek Népfőiskola 2011. februárjában indítja „Szent-Györgyi Albert Kollégium” elnevezésű tudományos, szakmai és közéleti képzési program programját. A kurzus célja a tudomány, az oktatás és a kultúra fontosságát zászlajára tűző, fiatal értelmiségi nemzedék összefogása és megerősítése, valamint olyan elméleti és gyakorlati tudással és megfelelő kapcsolatrendszerrel történő felvértezése, amely erős alapot biztosít számukra kiemelkedésükhöz, hivatásuk példaértékű műveléséhez, valamint eredményeik össztársadalmi szintű hasznosulásához.

Bővebben ...

A Szent-Györgyi Albert Kollégium Kőszegen folytatta munkáját

A Szent-Györgyi Albert Kollégium 2012 decemberében befejezte programját a Lakitelek Népfőiskolán. A résztvevők azonban úgy döntöttek, hogy a kétéves képzés során létrejött szakmai közösséget és baráti társaságot a jövőben is együtt szeretnék tartani. Az első összejövetelünkre 2013. április 26-28-a között került sor, Kőszegen.

Tovább

Életpályajelző lámpások - a Szent-Györgyi Albert kollégium 4. képzési hétvégéje

A tudományos, kutatói, egyetemi életpályának éppúgy vannak szakaszai és állomásai, elágazásai és vakvágányai, mint bármilyen más hivatásnak. A különböző területek abban is hasonlóságot mutatnak, hogy érdemes a múltbeli cselekedeteket rendszeresen átgondolni, a jelenlegi helyzetet felmérni, a jövőbeli lehetőségekre pedig forgatókönyveket készíteni.

Tovább