2020. december 3. csütörtök Ferenc, Olívia, Xavér napja van. Holnap Borbála, Barbara, Boróka napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny döntője a lakiteleki Népfőiskolán

2019. november 13-án - a magyar nyelv napján - vette kezdetét a lakiteleki Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének közös szervezésében a Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny. A kétnapos vetélkedőt minden évben harmadik és negyedik osztályos diákok számára hirdetik meg.

Bővebben ...

Meghívó a Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére

Tisztelettel meghívjuk Önt a Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére, melynek helyszíne: a Pesti Vármegyeháza díszterme, 1052 Budapest, Városház utca 7. Időpontja: 2019. november 15. péntek, 17 óra

Bővebben ...

Óvodások látogatása a Népfőiskola kertészetében

A lakiteleki Szivárvány Óvoda Napsugár csoportja Madari Istvánné, Judit óvónéni irányításával látogatott a Népfőiskola biokertészetébe, ahol többek között az őszi virágokról és a család mindennapjaiban is használt zöldségekről gyűjthettek újabb ismereteket a gyermekek. Ismerkedtek a színekkel, formákkal és az illatokkal az üvegházban.

Bővebben ...

Lakiteleki Legendárium

Lakiteleki Legendárium címmel meghirdetett önéletírói pályázatunk eredménye:

Bővebben ...

Kerekasztal-beszélgetés a rendszerváltásról Csíkszeredában

2019. november 8-án Csíkszeredán, a városháza dísztermében kerekasztal-beszélgetés lesz a rendszerváltásról. Meghívott vendég: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, akivel Pataky István újságíró, publicista beszélget.

Bővebben ...

Megemlékezés Gérecz Attila halálának évfordulóján

Tisztelettel meghívjuk Önt Gérecz Attila hősi halálának 63. évfordulóján tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 2019. november 7-én 18 órára. Beszédet mond: Lezsák Sándor József Attila-díjas költő, a Parlament alelnöke. Közreműködnek: Szamosvári Gyöngyvér és Kovács J. István a Térszínház színészei. A rendezvény helyszíne: Budapest, VII. Klauzál tér 9.

Bővebben ...

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Kerényi Lajos piarista szerzetest, Hollai Ferencet, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete volt titkárát, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a Palaui Köztársaságban működő Mindszenty High Schoolt vasárnap Budapesten.

Bővebben ...

„Otthonról haza” – Népfőiskolai Vándorakadémia – Székelyderzs

A néhány évvel ezelőtt felújított és az UNESCO-világörökség részévé nyilvánított erődtemplomáról híres faluban szervez háromnapos konferenciát az NMI Művelődési Intézet Népfőiskolai Vándorakadémiája október 26. és 29. között. A program célja, hogy a hazai és a külföldi népfőiskolák szervezői, munkatársai által fellelhető módszerek és jó gyakorlatok bemutatásra, átadásra kerüljenek.

Bővebben ...

I. Nimród Footgolf amatőr verseny

A Nimród Footgolf Sportegyesület és a Hungarikum Liget – Lakitelek Népfőiskola szervezésében megrendezésre kerül az I. Nimród Footgolf amatőr verseny. A verseny időpontja: 2019. november 23. 9.00. Kérjük, 2019. november 20-ig jelezze részvételi szándékát a résztvevők számával együtt Baukó Ferenc, a Népfőiskola Hungarikum Liget Sportszervezője felé.

Bővebben ...

A Ferroép Zrt. vezetősége és munkatársai is kipróbálták a footgolf játékot

2019. október 24-25-én, csütörtökön és pénteken a Ferroép Zrt. tartott két napos továbbképzést, csapatépítő rendezvényt munkatársaik számára a Hungarikum Ligetben, Lakiteleken. A csütörtöki elméleti oktatás és képzés után a pénteki napon a sporté volt a főszerep.

Bővebben ...

Dippold Pál: Az életépítész

Ma hetvenéves a legújabb kori magyar történelem egyik meghatározó alakja, Lezsák Sándor. Nagy emberek születésnapjain könnyen belesodorhatja a méltatót a túlzásokba és a bennfenteskedésbe az igyekezet. Lezsák esetében ez lehetetlen. Az övénél egyszerűbb és tisztább életművet kevesen tudhatnak magukénak. Nincs benne kanyargás, ide-oda csapongás, ez az élet úgy nőtt fel mellettünk és velünk, akár egy egészséges fa. Természetesen, egyenesen, az égre mutatva.

Bővebben ...

Hetente kétszer futóközösség a Nimród Szabadidő és Tájparkban

"Egy futás megváltoztathatja a napodat. A rendszeres futás pedig az életedet!" Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki szeretne egy futóközösség aktív tagjaként mozogni a Nimród Szabadidő és Tájparkban.

Bővebben ...