2020. december 3. csütörtök Ferenc, Olívia, Xavér napja van. Holnap Borbála, Barbara, Boróka napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Petőfi-díjat kapott Lezsák Sándor és Szájer József

2019. december 2-án adták át az idei Petőfi-díjat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő részére Budapesten a Terror házában.

Bővebben ...

XI. FiPoliT - pályázati felhívás

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület, valamint a lakiteleki Népfőiskola közös szervezésében kerül megrendezésre 2020. március 27-29-én a XI. Fiatal Politológusok Találkozója. A konferencián a harminc évvel ezelőtt, 1990 tavaszán megtartott első szabad választásokra emlékezünk.

Bővebben ...

Egy hazug korszak felszámolói voltak a valóság jegyesei

Ötven éve jelent meg a Kilencek antológiája, az Elérhetetlen föld: az évfordulót ünnepelték a Polgárok Házában a hétvégén, ma pedig az Eötvös Collegiumban emlékművet avatnak.

Bővebben ...

Rongyos Gárda Emlékülést tartottak a lakiteleki Népfőiskolán

2019 februárjában az Antológia Kiadó és Nyomda, valamint a Lakiteleki Népfőiskola pályázatot hirdetett a Rongyos Gárda létrejöttének 100. évfordulóján.

Bővebben ...

A „Most mutasd meg!” – helyi értékek mobilon – pályázat eredménye

A Lakiteleki Népfőiskola „Most mutasd meg!” – helyi értékek mobilon – címmel pályázatot hirdetett a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak, a környezetükben lévő helyi érték bemutatására, egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével..

Bővebben ...

Sára Sándorra emlékeztek Budapesten

Sára Sándor a Duna Televízió egykori elnökeként is meghatározó egyénisége volt a rendszerváltást követő időszaknak - jelentette ki Lezsák Sándor Budapesten, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körében, ahol a filmrendező-operatőrre emlékeztek.

Bővebben ...

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Tőserdő Kupát a Lakitelek Népfőiskolán

Rekordszámú versenyző részvételével rendezték meg a 12. Tőserdő Kupát a Lakitelek Népfőiskolán a napokban.

Bővebben ...

A jóisten kegyeltje, akit a ló egy életre megbabonázott

Több mint hat évtizede szolgálja eredményesen a magyar sportot Dallos Gyula, aki sikeres díjlovagló-karrierjét követően, edzői pályája és egyetemi oktatói munkája mellett az Agrárminisztérium miniszteri biztosaként is a hazai lovaskultúra megújításáért dolgozik. Az örökös magyar bajnok, mesteredző életútmodelljét bátran ajánlja mindenkinek.

Bővebben ...

Meghívó Koren Kinga kiállításának megnyitójára

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit Koren Kinga tervezőgrafikus kiállításának megnyitójára, mely 2019. november 22-én, pénteken 18 órakor lesz a Lakitelek Népfőiskola Gálfalvi Termében. A tárlatot megnyitja Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, a Nemzet Művésze.

Bővebben ...

Magyar Rendvédelmi Kar közgyűlése a Népfőiskolán

A Magyar Rendvédelmi Kar a közgyűlés tagjai részére 2019. november 14-én továbbképzést tartott Lakitelek Népfőiskolán.

Bővebben ...

Sára Sándor Emlékest a Kölcsey Körben

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 60. rendezvényére „Sára Sándor Emlékest” címmel 2019. november 20-án, szerdán 18.00 órakor a Polgárok Házába. (Bp., VIII. ker. Visi Imre u. 6.)

Bővebben ...

Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány díjait

Erdély nagy fejedelme születésének 400. évfordulóján, 1980-ban nyolcvanöt jeles magyar személyiség – köztük Illyés Gyula, Németh Lászlóné, Kodály Zoltánné és Csoóri Sándor – által létrehozott, kezdetben illegálisan, 1985-től hivatalosan is működő Bethlen Gábor Alapítvány célja az utódállamokban élő, nemzetiségi jogaiban korlátozott magyarság segítése. Azóta is évente, a fejedelem halálának évfordulóján tartott díjátadó ünnepség az értük, elsősorban a szórványban élőkért végzett munkát ismeri el.

Bővebben ...