2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Nagybányai festőiskola alkotótábora kiállítás megnyitó

Nagybányai Festőiskola Kiállítás meghívó 2022.05

Májusi szaunaprogram

Szaunaprogramok 2022 plakátterv másolata

Véget ért a 9.osztályos tanulók hungarikum vetélkedője

A tavalyi év végén általános és középiskolás diákok számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedő 9. osztályosok részére meghirdetett versenye lezárult. Az elődöntő és a döntő a lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre április 20-án és 21-én.

 A több száz jelentkező közül 16 kilenecedik osztályos csoport vett részt az április 20-i elődöntőben.

 A nap végére szoros küzdelem után nyolc csapat jutott tovább a másnapi döntőbe. 

 A döntőben a versenyző csapatok javaslatot tehettek egy olyan értékre, amelyet ők szívesen látnának a Hungarikumok Gyűjteményében. A második és harmadik feladat egy-egy totó volt. A verseny során több mint háromszáz pontot gyűjthettek a csapatok.

 Az első három helyezést elért 9. osztályos csapat:

 I. helyezett: Toridaf - Pécs

II. helyezett: Trió - Kassa (Felvidék)

III. helyezett: Csicsói értékőrzők - Csicsó (Felvidék)

Bővebben ...

KI? MIT? TUD? Kisiskolák vetélkedője 2022. április 6-7.

Képes beszámoló

2022. április 6 -7-én került megrendezésre a kisiskolák KI? Mit? TUD? vetélkedője a Népfőiskolán, a Hungarikum Ligetben.

A 2021-es év járványhelyzete miatt 2 év kihagyás után találkozhattak ismét egymással a kisdiákok. Találkozhattak és bemutathatták a zsűrinek és társaiknak egyaránt, képességeiket rátermettségüket és felkészültségüket ének, zene, tánc, rajz, mese, vers és próza kategóriában.

A megmérettetésre a 65 kisdiák Fülöpszállásról, Homokmégyről, Petőfiszállásról, Bácskertesről és Ágasegyházáról és Csávolyról érkezett.

Bővebben ...

Tisza Vendéglő 18. heti menüajánlata

Fogadják szeretettel 18. heti menüajánlatunkat, amelyet elvitelre is elő tudnak rendelni.

Egy adag menü ára elvitelre (saját ételesben): 1.480 Ft/adag.
Csomagolás esetén: + 100 Ft/doboz költséget számítunk fel.
A kiszállítás díja: + 140 Ft/nap.
Ételkiadás: a hét minden napján 11.30-tól a Tisza Vendéglőben.
 
Rendelések leadására előző nap 13 óráig van lehetőségük az alábbi elérhetőségeken:

+36 30 684 9865

Szeretettel várjuk megrendelésüket!
Minden kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!
 
Tisza Vendéglő menüajánlat 2022. 18. hét

Tanuszoda nyári nyitvatartása

Gyarmati nyári nyitvatartás

Rendkívüli zárvatartás a Gabriella Gyógy- és Strandfürdőben április végén

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a Gabriella Gyógy- és Strandfürdő zárt térben lévő úszómedencéje (U1) 2022. április 25., 26. és 27-én technikai okok miatt zárva tart.
Fürdőnk többi medencéje és szaunavilága ezalatt zavartalanul üzemel.
Várjuk Önöket szeretettel!
Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét hogy a Gabriella Gyógy és Strandfürdő E1 élménymedencéje április 11. és 12 én technikai okok miatt zárva tart. Fürdőnk többi medencéje zavartalanul üzemel. Köszönjük szíve

Pünkösdi hosszú hétvége a Hungarikum Ligetben

Kezdje a nyarat feltöltődéssel! Töltse a pünkösdi hosszú hétvégét családjával a Hungarikum Ligetben, ahol színes programokkal várjuk Önöket!
 
Ajánlatunk plusz tartalmaival egy felejthetetlen, élménydús kirándulást tehet családjával. Gabriella Gyógy- és Strandfürdőnk számos vízi kalanddal, Hungarikum Kiállítóházunk pedig a tudomány és az érdekességek világába invitálja a család minden egyes tagját!
 
A villámlátogatást kedvelő Vendégeink számára is kiváló választás pünkösdi kínálatunk, hiszen már 1 éjszakától foglalható!
 
Látogassanak el a Hungarikum Ligetbe, a magyar értékek kikötőjébe, ahol nem csak a víz gyógyít!
 
Pünkösd 2022 2

Nyakas Pincészet borkóstolója a Magyar Borok Katedrálisában

Szeretettel hívjuk kedves borkedvelő Vendégeinket 2022. április 29-én a Magyar Borok Katedrálisában tartandó Nyakas Pincészet borkóstolójára!
 
Az este folyamán a kézműves borok mellett hozzáillő falatkák kíséretében élvezhetik a borkatedrális páratlan környezetét!
 
Szeretettel várjuk Önöket!
 
Bemutatkoznak a Hungarikum Ligetben Az Év Bortermelői A borkatedrálisban Nyúlné Dr. Prüha Beáta a Nyakas Pincészet főborásza. Az elismert szakember az Etyek Budai borvidékről friss gyümölcsös reduktìv 1

Kecskemét-Pálosszentkút zarándoklat Szerzetesek nyomában

A „Kecskemét-Pálosszentkút zarándoklat Szerzetesek nyomában” a Kárpát- medencei Népfőiskolai Hálózat részeként a Magyar Pálos Rend és a Népfőiskola Alapítvány együttműködésében és támogatásával valósulhatott meg 2022.04.09-10-én, 50 fő részvételével, Puskás Róbert Antal pálos tartományfőnök atya vezetésével, melyre Csíkszeredából, Gyimesbükkből és Hargitafürdőről is érkeztek zarándokok.

Kecskemét Páloszszentkút zarándoklat Barátok temploma

Gabriella Gyógy- és Strandfürdőnk kültéri strand része 2022. május 6-tól nyári nyitvatartás szerint üzemel

Gabriella Gyógy- és Strandfürdőnk kültéri strand része 2022. május 6-tól a fedett fürdővel megegyező, május 6-tól kezdődő nyári nyitvatartás szerint, minden nap 9 és 20 óra között szeretettel várja vendégeinket!

Május 6-tól a kültéri strandon található Látványkonyhánk is szeretettel és számos ínycsiklandozó finomsággal várja kedves vendégeinket!

Látogassanak el a Gabriella Gyógy- és Strandfürdőnkbe, ahol élménymedencéink, gyógymedencéink, úszómedencénk, gyermekmedencéink, kültéri Kneipp-taposónk, csúszdáink és sportpályáink csodás természeti környezetben garantálják az élménydús fürdőzést és időtöltést!

Gabriella Gyógy és Strandfürdő kültéri fürdő nyitás

Cselsuli

Ha gyermeke szeretné megismerni a labdarúgás és rokonsportágait, akkor szeretettel várjuk a nyári Cselsuliba!
 
A tábor során számos izgalmas programmal készülünk:
  • találkozás a labdarúgás és a footgolf nagyjaival,
  • mindennapos edzés a Lakiteleki TE futball pályáján,
  • vizes kalandok a fürdőinkben.
Jelentkezés és bővebb információ:
Baukó Ferenc 
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +36 30 24 24 576
 
CSELSULI 1