2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


A nyírteleki Kedvesház lakói voltak a Népfőiskola vendégei

Május 30. és június 2. között a nyírteleki Kedvesház lakói voltak a Népfőiskola vendégei. A hátrányos helyzetű diákok a négy nap alatt megismerkedhettek a Hungarikum Ligettel, kipróbálhatták a footgolf játékot és a Gyarmati Dezső Tanuszodában is vettek úszóleckéket. A nyári tábor alkalmával Kecskemétet is megismerték a fiatalok.

Bővebben ...

Dalia tábor

Dalia tábor plakát 3

Kapaszkodó tábor kedvezményes nyári üdülése

3

Jelentkezési lapot INNEN töltheti le.

 

Nagycsaládosok kedvezményes nyári üdülése

2

Jelenkezési lapot INNEN töltheti le.

 

NYÁRI SZABADEGYETEM

A Közi Horváth József Népfőiskola névadója szellemi örökségére építve hagyományteremtő szándékkal Nyári Szabadegyetemet hív életre a 20. századi magyar történelem, politika, közélet iránt érdeklődők részére.

Bővebben ...

Ballagási sültestálak

A nyár közeledtével és a tanév végével elérkezik a családi rendezvények időszaka, amelyre Vendéglőnk változatos sültestálakkal kedveskedik.
Tekintsék meg Tisza Vendéglőnk különleges ajánlatát ballagásokra, diplomaosztókra.
tisza vendéglő sültestál kínálata másolata 5

Kiállításaink zárvatartása

Kedves Vendégeink! Zártkörű rendezvény miatt kiállításaink zárva tartanak. Péntektől szeretettel várjuk Önöket. Megértésüket köszönjük! 
Bővebb információkért látogassanak el a Hungarikum Liget weboldalára:
Kiállítások zárvatartása 1

Tisza Vendéglő 24. heti menüajánlata

Fogadják szeretettel 24. heti menüajánlatunkat, amelyet elvitelre is elő tudnak rendelni.

Egy adag menü ára elvitelre (saját ételesben): 1.480 Ft/adag.
Csomagolás esetén: + 100 Ft/doboz költséget számítunk fel.
A kiszállítás díja: + 140 Ft/nap.
Ételkiadás: a hét minden napján 11.30-tól a Tisza Vendéglőben.
 
Rendelések leadására előző nap 13 óráig van lehetőségük az alábbi elérhetőségeken:

+36 30 684 9865

Szeretettel várjuk megrendelésüket!
Minden kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!
heti menu 24

Csordás Endre: Purgatóriumi levélféle lakiteleki barátaimnak

Purgatóriumi levélféle
lakiteleki barátaimnak

nehéz a kihívott sors
ellen
nap, mint nap küzdeni –
legyünk inkább
szövetségesei

Az emlékek, mint szelíd korbácsok verdesnek. Letakarva a jelennel a múlt, és a múltban az öröm és a fájdalom megélt percei, órái, napjai együtt vannak – immár békében. Fájó, hogy a múlt nem idézhető fel a jelen valóságában – csak az emlékezet ködfátyolos képeit hagyja meg a múló idő nekem.

1988. október 15-én félve, lopakodva elindultunk Lakitelekre öreg autónkkal a feleségemmel, Bárdos Gyöngyvérrel és két barátommal. Lestük, hogy követnek-e bennünket rendőrök vagy más besúgók. Mert az nem volt kétséges előttünk, hogy az október 15-i összejövetel dátumát nemcsak az odaigyekvő elszánt rendszerváltók ismerik, hanem a titkosrendőrök és a III/3-asok is. Elszántak voltunk, de nem túl bátrak - hiszen volt már három gyermekünk. De félelmünknél nagyobb volt a hitünk egy más, egy jobb, emberibb világban.

Csoóri Sándor szava hívott bennünket a lakiteleki sátorba, még 1988 tavaszán a Fonyódi Helikonon. Most is őrzöm a levelet, amit Lezsák Sándor küldött nekem, kézzel rajzolva meg a „térképet”, ami mutatta, hogyan is érjük el azt a bizonyos sátrat, házának udvarán.

Elmentünk hát Lakitelekre, mert addig nem találtuk az utat, csak tébláboltunk a hazugság ingoványos és talaján, csak kóboroltunk és vegetáltunk az elnyomó diktatúra sötét birodalmában.

Bővebben ...

Tisza Vendéglő 23. heti menüajánlata

Fogadják szeretettel 22. heti menüajánlatunkat, amelyet elvitelre is elő tudnak rendelni.

Egy adag menü ára elvitelre (saját ételesben): 1.480 Ft/adag.
Csomagolás esetén: + 100 Ft/doboz költséget számítunk fel.
A kiszállítás díja: + 140 Ft/nap.
Ételkiadás: a hét minden napján 11.30-tól a Tisza Vendéglőben.
 
Rendelések leadására előző nap 13 óráig van lehetőségük az alábbi elérhetőségeken:

+36 30 684 9865

Szeretettel várjuk megrendelésüket!
Minden kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!
heti menu 23

Kertészetünk aktuális kínálata

Kertészetünk aktuális kínálata 2022 0530

Afrika Nyári Szabadegyetem 2022 - program

Afrika Nyári Szabadegyetem 2022 program

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakitelek Népfőiskola, a Szívemben Született Afrika Egyesület és a Hungarikum Liget pályázatot hirdet

Afrika Nyári Szabadegyetemen való részvételre.

 

A szabadegyetem célja, hogy a magyarországi, Afrikával foglalkozó magyar szervezetek, illetve közintézmények munkatársai, továbbá Afrikával foglalkozó szakemberek, kutatók előadásain keresztül a képzésre jelentkezők (elsődlegesen szubszaharai) Afrikával kapcsolatosan kézzelfogható és naprakész ismeretekre tegyenek szert különösen a kontinens gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzete, az afrikai kultúra (törzsi szokások, irodalom, képzőművészet), illetve az egyes afrikai országok sajátosságainak megismerése tárgyában.

Afrika Nyári Szabadegyetem helyszíne:         Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget

Afrika Nyári Szabadegyetem időpontja:        2022. augusztus 28. - szeptember 1.

A pályázati felhívásra olyan 35 év alatti fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének behatóbban is foglalkozni a kontinenssel. Különösen várjuk az afrikai önkéntes munka iránt érdeklődők jelentkezését is.

A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el a témához tartozó alapismereteket. Továbbá az előadások és műhelymunkák mellett afrikai témájú filmklubon, vitaesten és szakmai vetélkedőn is részt vehetnek. A meghívott előadók között szerepelnek az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.

A képzésen való részvétel térítésmentes. A szabadegyetem regisztrációs díja 15 000 Ft/fő, mely magában foglalja a szállás (4 éjszaka) és ellátás (napi háromszori étkezés) díját.

A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2022. június 30. A jelentkezéseket és az esetlegesen felmerülő kérdéseket az alábbi e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázóktól minden esetben motivációs levelet és fényképes önéletrajzot kérünk. A jelentkezéseket szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2022. július 7-ig értesítjük a részvételi lehetőségről.

Budapest, 2022. május 23.

              Lezsák Sándor                                                                 Szilágyi-Könczöl Zsófia           

  Lakitelek Népfőiskola vezetője                                    Szívemben Született Afrika Egyesület elnöke