2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Koccintson a szüretre!

Az őszköszöntő szüreti napon adjon hálát a jó termésért KOCCINTSON A SZÜRETRE Várjuk október 1 szombaton 13.00 órától a Hungarikum Ligetben a Magyar Borok Katedrálisánál Lakitelek Szentkirályi út 5 A s

Szüreti felvonulás és jótékonysági bál

A lakiteleki óvoda szervezésében október 1-jén megrendezésre kerül a szüreti felvonulás és az azt követő jótékonysági bál.

Az eseményen a Hungarikum Liget is kiemelt szerepet kap, hiszen a szüreti felvonulás 1. állomásaként szolgál, ahol megtekinthetik az érdeklődők a Kösöntyű Néptánccsoport és a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport előadását.

A délutáni rendezvények zárásaként szeretettel invitáljuk Önöket a szüreti bálba, amely a Lakodalmas Házunkban lesz.

306003789 7984254794979404 979092465020889224 n

Osztálykirándulás a Hungarikum Ligetben!

Lakiteleken a Hungarikum Ligetben szeretettel várjuk a kirándulni vágyó osztályokat!

Részletes információért látogassanak el a www.hungarikumliget.hu weboldalunkra, vagy vegyék fel velünk a kapcsolatot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Osztálykirándulás a Hungarikum Ligetben

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tevékeny Élet Fesztivált

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tevékeny Élet Fesztivált a Hungarikum Ligetben kedden. Az eseményt Lezsák Sándor és Bánfiné Tóth Mária kezdeményezésére szervezi meg évről-évre a Katolikus Szeretetszolgálat és a tiszaalpári PAX Otthon közösen.

Bővebben ...

XXI. Lakiteleki Filmszemle

 

1

2

 

Jelentkezéshez kattintson ide!

KISHEGYI ELEK TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ - EREDMÉNYHIRDETÉS

A Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma 2022. június 28-án, immáron ötödik alkalommal hirdette meg a Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíjat. Az ösztöndíjra azok a nappali, vagy levelező tagozatos egyetemista, főiskolás fiatalok, vagy most felvételiző, érettségizett diákok jelentkezhettek, akik legalább három esztendeje lakiteleki állandó lakcímmel rendelkeznek.
 

Bővebben ...

Érettségi lehetőség felnőtteknek a Népfőiskolán

Meghosszabbított határidővel, 2022 szeptember 1-jéig továbbra is szeretettel várjuk a jelentkezéseket a Németh László Felnőttek Gimnáziumába!
Az első konzultációs nap szeptember 5-én lesz a Népfőiskola Németh László termében 16 órakor.

Jelentkezés ITT.

Érettségi

A kreatív ipar helyzetéről, jövőjéről Lakiteleken

 Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben A kreatív ipar helyzete, jövője címmel Fülöp József a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora tartott előadást szombaton, az Európa Szabadegyetem negyedik napján.

fulop jozsef

A hírről bővebben a magyarhirlap.hu oldalon olvashat.

A repülés jövője – világhírű magyar kutatás-fejlesztési innovációk

Július 8-án, Lakiteleken a Hungarikum Ligetben: A repülés jövője - világhírű magyar kutatás-fejlesztési innovációk címmel Földvári Norbert a jakabszállási Genevation Aircraft Kft. mérnöki részlegének vezetője tartott előadást.

genevation

A hírről bővebben a magyarforum.info oldalon olvashat.

Lakiteleki beszélgetés Szekeres Pállal az Európa Szabadegyetemen

Lakiteleken a napokban a Hungarikum Ligetben az Európa Szabadegyetem egyik vendége volt Szekeres Pál, akivel Bágya Rita beszélgetett.

szekeres pal lakitelek

A hírről bővebben a magyarhirlap.hu oldalon olvashat.

Kásler Miklós névre szóló padot kapott a Hungarikum Ligetben

2022. június 6-án Lakiteleken a Hungarikum Ligetben, a Kölcsey Ház előtt négy esztendős Nemzeti Nagyvizit és miniszteri bársonyszék után névre szóló tölgyfapadot kapott Kásler Miklós, a negyedik Orbán-kormány emberierőforrás-minisztere.

 kasler pad
 
A hírről bővebben a magyarhirlap.hu oldalon olvashat.