2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek


Hamuban sült pogácsa musttal

Gyerekzsivajtól volt hangos szerdán a Népfőiskola, ahová több mint száznyolcvan óvodás és kisiskolás látogatott ki.

A lovas- és csacsifogattal érkező kisiskolások először rendhagyó óra – Molnárné Lezsák Anna vezetésével – megtekintették a Lakitelek értékei című helytörténeti kiállítást, melynek fotóit Pető Zsuzsa és Pólya Zoltán fotóművész-házaspár készítette, kiállított tárgyait, eszközeit és gyűjteményeit pedig a helybeliek adták kölcsön a Népfőiskolának.

Bővebben ...

Közkinccsé tett helyi érték

Szeptember 10-től folyamatosan – egy-egy rendhagyó helytörténeti és honismereti óra keretében – minden helyi általános iskolás megtekinti azt a kiállítást, amely Lakitelek értékei címmel a közelmúltban nyílt a Népfőiskola Kölcsey Házában.

Bővebben ...

A tudásért meg kell küzdeni

Szombaton, a Lakitelek Népfőiskola Széchenyi Házában tartotta tanévnyitóját a kecskeméti Németh László Dolgozók Gimnáziumának lakiteleki tagozata.

Bővebben ...

Csak a szépre emlékeztek

A Lakitelek Népfőiskola korábbi és jelenlegi munkatársai találkoztak 2009. szeptember 5-én, péntek este a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában.

Bővebben ...

Közlemény - A Nemzeti Fórum országos munkaértekezlete a Népfőiskolán

Nemzeti Fórum
Nemzeti Fórum
elnök
6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
(36-1) 441-44-33,  (36-1) 441-43-63
www.lezsaksandor.hu         www.nemzetiforum.hu 

Közlemény

Augusztus 29-én, szombaton, a Nemzeti Fórum országos munkaértekezletet tartott a Lakiteleki Népfőiskolán, amelyen több mint kétszáz meghívott, a Fidesz szövetségesének polgármesterei, parlamenti és önkormányzati képviselői, a helyi szervezetek valamint a munkacsoportok vezetői vettek részt.

A politikai egyesület elnöke, Lezsák Sándor tájékoztatást adott az országgyűlési és az önkormányzati választások előkészületeiről, képzésekről, a szakértői kollégiumok, munkacsoportok programjáról.

Előadásában hangsúlyozta, hogy a magyar társadalom várakozásainak megfelelően, a Nemzeti Fórum tagsága is a nemzeti érdekek előtérbe helyezését várja a választások után megalakuló új országgyűléstől és kormányzattól. Ennek keretében elsősorban:

- az alkotmány és az államszervezet átalakítását a nemzeti hagyományok és a korszerű demokratikus igények szerint;
- számonkérést a tényleges politikai és a büntetőjogi felelősség alapján;
- a neoliberális gazdaságpolitika helyett a munka becsületét és a társadalmi igazságosság alapvető követelményeit előtérbe helyező gazdasági és szociális politikát;
- nemzeti vagyonleltár és országmérleg elkészítését;
- az állami korrupció felszámolását;
- a közbiztonság és az ország védelmi képességeinek helyreállítását;
- a hazai vállalkozók, gazdák, termelő üzemek támogatását;
- a magyar termőföld, az erdők, a vízkészlet, a nemzet stratégiai vagyonának védelmét;
- a családtámogatási rendszer visszaállítását;
- az egészségügyi, az oktatási- nevelési intézményrendszer újraépítését és az intézményekben dolgozók munka- és létfeltételeinek kellő biztosítását;
- a kulturális politikában az anyanyelv védelmének, a nemzeti hagyományoknak és kulturális értékeinknek az elsőbbségét;
- nemzeti érdekű külpolitikai stratégia és hiteles országkép kialakítását;
- az utódállamokban élő magyarság autonómia törekvéseinek és magyar állampolgárságának támogatását.

Az elszakított nemzetrészek körében tapasztalható példátlan méretű etnikai tisztogatás miatt, különös tekintettel a szlovák nyelvtörvényre, a Nemzeti Fórum felhívással fordult a nyugat-európai és a tengeren túli magyarokhoz, hogy a tényekről egyénileg valamint szervezeteik, egyesületeik segítségével tájékoztassák kormányukat, országuk külképviseleteit és az emberi jogokat védő intézményeket.

Lezsák Sándor 2009. december 5-ére, Budapestre összehívta a Nemzeti Fórum IV. Országos Gyűlését.

Az Országos Munkaértekezleten részt vett és felszólalt Kövér László, a FIDESZ Országos Választmányának elnöke.

Lakitelek, 2009. augusztus 29.


Bágya Rita
Nemzeti Fórum Sajtóiroda
Telefon: 30-240-32-25
 
A világ magxarjaihoz szóló felhívás, amelyet a munkaértekezleten született letölthető innen:

Felhívás a világ magyarságához
 

Újra együtt a Szent Család

Összefoglaló a Népfőiskola augusztus 22-i rendezvényeiről

Három szomszédos falu katolikus közösségei együtt mutatták be ereklyéiket

Augusztus 22-én, bár csak testük egy-egy apró csontszilánkja képében, s csupán egyetlen napra, de ezer év után ismét együtt volt Szent István királyunk családja a Lakitelek Népfőiskolán.

Bővebben ...

Küzdelem hatvannégy mezőben

Sakkozó Magyarok XIV. VilágtalálkozójaKözel tíz napon át a sakké a főszerep a Lakitelek Népfőiskolán.

Szerdán kezdődött és augusztus 28-án ér véget a Sakkozó Magyarok XIV. Világtalálkozója a Lakitelek Népfőiskolán. A verseny közel másfélszáz résztvevőjét Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség főtitkára köszöntötte.

Bővebben ...

Beszélgetés Mr. Jupiter bűvésszel

Mr. Jupiter alias Molnár GergelyA lelkeket is el kell bűvölnünk

Háromféle ember van. Az egyik tele van ötletekkel, de nincs tehetsége. A másik tehetséges, ám hiányoznak belőle az ötletek. A harmadiknak ötletekből és a megvalósításukhoz szükséges tehetségből is bőségesen jutott. Ők a művészek.

Bővebben ...

Európa Szabadegyetem, médiafórum: Szeretet a médiában?

Steffka István, Gajdics Ottó, Bágya Rita, Halász Zsuzsa, Haeffler AndrásA Lakitelek Népfőiskola Európa Szabadegyetemének zárónapján médiafórum zajlott. Az előadók a konzervatív-polgári médiumok jeles képviselői voltak, akik a hazai média megosztottságáról, pártpolitikai elfogultságáról és értékromboló hatásáról beszéltek.

Bővebben ...

Egyre nagyobb teret nyer az euroszkepticizmus

Európa szabadegyetemA Lakitelek Népfőiskolán Hans Kaiser, Németország volt tartományi minisztere, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi elnöke válaszolt Pálffy István kérdéseire egy ’’nyílt interjú’’ keretein belül. A téma a Német Európai parlamenti választások voltak, de Magyarország Európai Uniós helyzetéről is beszélt a volt miniszter.

Bővebben ...

Európa Szabadegyetem - 2-3-4. nap

Európa Szabadegyetem II. nap

Az Európa Szabadegyetem második napján Dr. Bábel Balázs kalocsa - kecskeméti érsek: Papköltők hatása a nemzettudatra, Bogár László közgazdász: Magyarország felszámolása és Zárug Péter Farkas politológus: EU-szkepszis témában tartott előadást a megjelenteknek.

Bővebben ...

A kis falu nagy sikerei

Túristvándi polgármester-asszonyának előadása

A Lakitelek Népfőiskolán sok érdekes emberrel lehet találkozni. Miniszterekkel, nagykövetekkel, képviselőkkel egyaránt, az viszont nem megszokott, hogy egy kis szabolcsi falu 5 gyerekes polgármestere is tiszteletét teszi az előadók között.

Bővebben ...