2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Cseh Dániel a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2017. évi díjazottja

2017-ben is az 1956-os nemzeti ünnepünk előestéjén, október 22-én 17 órától emlékeztek meg Lakiteleken az ’56-os hősök bátorságáról. Az emlékezés mellett a jövőről is szó esett: a jövőről úgy, hogy az nemzeti ünnephez kapcsolható, kötődő ösztöndíjakat adtak át. Ebben az évben azokat is díjazták, akik az elmúlt évtizedekre emlékeztek írásban.

Bővebben ...

Nagy Dóra a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2016. évi díjazottja

A magyarság napja, egy világraszóló teljesítmény napja, a forradalmat idéző ünnepnap 1956. október 23. - hangoztatta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken, az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

Bővebben ...

Vaszi Levente a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2015. évi díjazottja

Községi megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 59. évfordulója alkalmából Lakiteleken, a Templom téren.

Bővebben ...

Riba András a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2014. évi díjazottja

Lakiteleken, hagyományosan október 22-én, a Templom téri ’56-os kopjafánál emlékeztek meg az ötvennyolc esztendeje kitört forradalomról és szabadságharcról.

Bővebben ...

Szilcz Eszter a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2013. évi díjazottja

A hagyományoknak megfelelően a Templom téri kopjafánál tartották az 1956-os megemlékezést Lakiteleken.

Bővebben ...

Kristóf Péter és Kristófné Gungl Rita a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2012. évi díjazottjai

A hagyományoknak megfelelően a Templom téri kopjafánál tartották az 1956-os megemlékezést Lakiteleken. Több százan gyűltek össze, hogy részesei lehessenek az 56 évvel ezelőtt történt események felidézésének.

Bővebben ...

Fráter Olivér a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2011. évi díjazottja

Minden év október 22-én, a lakiteleki ünnepség keretében kerül sor a Kátay Zoltán tanulmányi ösztöndíj átadására. Az idén Fráter Olivér kapta meg a 200.000,- Ft értékű, fiatal történészeknek, kutatóknak megítélt támogatást. Az ösztöndíjhoz szívből gratulálunk!

Bővebben ...

Hermann Gabriella a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2010. évi díjazottja

Magyarország és a magyarság 1956-ban a világ csodálatát vonta magára. Az ország és a nemzet legnagyszerűbb képességei nyilvánultak meg abban a tizenkét napban, amelyet a sors megadott ahhoz, hogy maguk szerint és saját önrendelkezésük szerint cselekedjenek – fogalmazódott meg pénteken Lakiteleken.

Bővebben ...

Tiszaugi-Szabó Tamás és Varga Zoltán a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2009. évi díjazottjai

Lakiteleken, hagyományosan október 23. előestéjén, a Templom téri ’56-os kopjafánál emlékeztek meg az ötvenhárom esztendeje kitört forradalomról és szabadságharcról.

Bővebben ...

Dr. Kovács Áron a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2008. évi díjazottja

Október 23. előestéjén emlékeztek Lakitelek lakói öt órakor a Templom téren lévő kopjafánál. Az ünnepi beszédet Bíró Zoltán irodalomtörténész mondta. A Kátay Zoltán ösztöndíjat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke ez évben dr. Kovács Áronnak adta át.

Bővebben ...