2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra, Titanilla napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Steindl Imre Kollégium

Steindl Imre Parlamenti Kollégium első hétvégi alkalma volt 2011. október 29 és 30 között Budapesten a Parlamentben és Lakiteleken a Népfőiskolán.

A Parlamentben a kollégium hallgatói Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnökének köszöntője után körsétát tettek a Parlament épületében, majd Lukács József, a Parlament Építészeti osztályának helyettes vezetője tartott előadást a történeti előzményekről. Az Országgyűlés munkájáról, működéséről Dr. Soltész István főtitkár úr számolt be. A program Lakiteleken folytatódott, ahol a résztvevők körbejárták a Népfőiskolát, majd Lezsák Sándor mondta el gondolatait a parlamenti munkájáról, de kitért a kollégium következő alkalmaira is.

Másnap délelőtt egy különleges játékra került sor, ahol a résztvevők közelről ismerkedhettek meg Steindl Imre terveivel és annak minden egyes szegletével, hiszen egy 3D-s puzzle segítségével építették meg a Parlament épületét.

Az eseményen készült fotókat ide kattintva megtekinthetik Lezsák Sándor honlapján.