2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra, Titanilla napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kossuth Kollégium

2011. október 17-én megkezdődött a Kossuth Kollégium második kutatási fázisa. Több mint száz fiatal főiskolás, egyetemista vesz részt a programban. A tanulók 21 településen végzik a munkát oktatóik irányításával.

A felmérés, mint tavasszal, most is arra kíváncsi, hogy az embereknek milyen pénzgazdálkodási szokásaik vannak, valamint milyen ismeretekkel rendelkeznek ezen a területen. A hallgatók 3 nap terepmunka után csütörtökön összesítik a tapasztalatokat. Ezt követően az MTA munkatársai segítenek az elkészült kérdőívek feldolgozásában.

A felmérésben a következő intézmények képviseltetik magukat: Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem, Szent István Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Károly Róbert Főiskola, Kecskeméti Főiskola, Szegedi Tudományegyetem.

Kapcsolódó képeinket ide kattintva megtekinthetik a képtárban.