2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Wesselényi Miklós Kollégium

 Kárpát-medencei magyar népfőiskolai mozgalom megújítása érdekében Wesselényi Miklós Népfőiskolai Kollégium indul decemberben Lakiteleken – közölte Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány Lakitelek kuratóriumának elnöke az MTI-vel.

A Kárpát-medence minden részéből várják a kollégiumba azokat, akik az adott településen, népfőiskolai hagyományoknak megfelelő közösségi formában gondolkodnak - mondta Lezsák Sándor.

A kurzus fő célja a hagyományos népfőiskola szellemiségével közösségszervező gyakorlati ismeretek elsajátítása - fűzte hozzá az Országgyűlés fideszes alelnöke.

Lezsák Sándor megfogalmazása szerint a képzés célcsoportjai "a népművelők, a pedagógusok és mindazok, akik népfőiskolát szerveztek vagy szerveznek, illetve érdekli őket a felnőttképzés világa".

A kuratórium elnöke hozzátette: a hallgatók négy félév alatt nyolc bentlakásos, hétvégi kurzuson vesznek részt, a közbeeső nyáron egy hétnapos, Kárpát-medencei népfőiskolai konferencia előkészítése Lakiteleken, valamint egy parlamenti munkalátogatás szerepel a képzésben.

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal és kitöltött jelentkezési lappal 2011. november 15-ig lehet. A Wesselényi Miklós Népfőiskolai Kollégiumról és a képzésről további információt a www.lakitelek.hu/nepfoiskola honlapon lehet találni.

(Forrás: MTI)