2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra, Titanilla napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

 

Új Kiskunkapitányt választott, tagfelvételről döntött, valamint a szervezet rövid- és hosszútávú cselekvési programjáról is tárgyalt a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége november 24-én a közgyűlésének helyet adó Lakitelek Népfőiskolán.

A Széchenyi teremben tartott összejövetel résztvevőit Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte. Mint fogalmazott, képviselői tisztsége mellett pedagógusként az elmúlt évtizedekben mindig is zavarta, hogy a Kiskunságon élők keveset tudnak a kun származásról és kunok hagyományáról. Ez a felismerés hívta életre a Mészáros Márta és dr. Nagy Molnár Miklós gondozásában elkészült Kun Képes Lexikon kötetet. Lezsák Sándor bejelentette, hogy a szövetség lakiteleki közgyűlésének napján jelent meg a kun települések iskolásai számára kiírt tanulmányi vetélkedő első fordulója, amellyel meg szeretnék erősíteni a fiatalokban a kun szokásokat.

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 01



Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: Közép-Ázsiában a kun tudatú kipcsak népcsoport tagjai odafigyelnek a hazánkra, akik rokonnak, testvérnépnek tartanak bennünket. A Kiskun Önkormányzatok Szövetségének is felelőssége, hogy ezzel a bizalmi tőkével kulturális és gazdasági szempontból is éljen egyaránt. A magyar kormány keleti nyitás politikája gyakorlati eredményekben is megmutatkozik a közép-ázsiai régióban, amelynek a jövőben részesei lehetnek a szövetséget alkotó helyi önkormányzatok és a településeken működő gazdasági szereplők is.

Patkós Zsolt, a Kiskun Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Kiskunmajsa város polgármestere üdvözölte a Lezsák Sándor által vázolt lehetőségeket, amelyek részét fogják képezni a szervezet jövőképének. A közgyűlésen jelen volt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke is, aki támogatásáról biztosította a szövetség elkezdett munkáját, amelyből tagfelvétele révén ezentúl a megyei önkormányzat is aktívan ki fogja venni a részét.

A kun települések általános iskolásai számára kiírt tanulmányi vetélkedő első fordulójának feladatlapja elérhető a Lakitelek Népfőiskola honlapján.

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 02

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 03

 

opt 2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 05

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 04

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 06

 

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 07

2022.11.24 Lakitelek Kiskun Onkormanyzatok Szovetsege 08

 

A fotókat Ujvári Sándor készítette