2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Versenyek, vetélkedők

A Kun Képes Lexikon megjelenése és Kun László Király trónra léptének 750. évfordulója alkalmából a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum és a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum - a Kecskeméti Katona József Múzeum védnökségével - pályázatot hirdet a kun települések iskolái számára, felső tagozatos- és középiskolás diákoknak.

2022.10.07 Kiskunfelegyhaza KunKronika 09 2

A vetélkedő első kettő fordulója írásban kerül megrendezésre. A döntőbe jutott csapatok 2023. március 24-25. között (péntek-szombat) mérik össze tudásukat a lakiteleki Népfőiskolán. 
A vetélkedőre 3 fős csapatokban lehet jelentkezni, két korcsoport szerint: 

  • Általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)
  • Középiskola (9-12. osztály)

Az első forduló beküldésével a csapatok automatikusan jelentkeznek a versenyre.

Az első feladatlap beküldési határideje: 2022. december 15.
A kitöltött feladatlapokat postai úton kérjük beküldeni a Népfőiskola Alapítvány címére: 6065 Lakitelek, Szentkirályi út 5. A borítékra kérjük írják rá: "Kunokról nem csak kunoknak" történelmi verseny. Egy iskolából több 3 fős csapat is jelentkezhet, a különböző csapatok feladatlapjait feladhatják egy borítékban. Kérjük, a feladatlapon jelöljék a csapat nevét, tagjait, az iskolát és a felkészítő pedagógust.

Eredménytől függetlenül a második fordulót bármely csapat beküldheti, aki az elsőt is beküldte.

Az első forduló beküldési határideje: 2022. december 15.
A második forduló várható megjelenése: 2023. január 26. A második forduló a lakiteleki Népfőiskola
honlapján lesz elérhető (www.nepfolakitelek.hu).

A feladatsor letöltéséhez kattintson ide:

KUN_VETÉLKEDŐ_FELADATSORA_1._forduló.pdf