2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra, Titanilla napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

„Anyám kezében az ecset, fiam szemével a világ” címmel nyílt kiállítás Nagy Zsuzsa festő és Gulyás Benjámin fotós munkáiból 2022. november 17-én Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey házában. Anya és fia közös kiállítására augusztusban Kerekegyházán már sor került, most azonban először jelennek meg műveik együtt Lakiteleken.

1 5

Lezsák Sándor, a kiállítás védnöke megnyitójában felidézte, hogy először 2006 szeptemberében találkozott Nagy Zsuzsa műveivel. „Azóta eltelt tizenhat esztendő és az, ami akkor erősen bizonyos volt bennem, hogy Zsuzsa a valóság jegyese, mára még inkább érzékelhető.” Kiemelte, hogy a művek a körülöttünk lüktető világot ábrázolják, nem műviek. „Az a rendkívüli munkabírás, az a rendkívüli képesség, amit elő tudott hozni magából munkával, az végül termőre fordult, termő műfaj lett számára a rajz”. Gulyás Benjámin fotós művei pedig elkapott, rögzített pillanatokat jelenítenek meg, érezhető, hogy szakmáját nem felületesen műveli. A fényképek olyan egyedi látásmódot tükröznek, melyek méltóak arra, hogy minél többen megismerhessék azokat. A két művész közös kiállítása kiválóan egészíti ki egymást és bár a műfajok különböznek, mégis képesek harmóniában megjelenni az elkészült művek.

Lezsák Sándor bevezetőjét követően Kovács Ágnes művészettörténész méltatta az alkotásokat, majd Nagy Zsuzsa köszöntötte a résztvevőket és beszélt arról, mit is jelent számára az alkotás művészete.

Nagy Zsuzsa festő és Gulyás Benjámin fotós munkáiból álló kiállítás 2022. december 18-ig tekinthető meg a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey házban.

Fotók: Horváth Károly

2 5

3 3

4 4

5 3

6 2

7 1