2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

IMG 3615 1

Az arany markában – Verespatak története címmel rendhagyó tudományos konferenciának adott otthont a Hungarikum Liget Lakiteleken 2022. október 25-28 között. A Népfőiskola Alapítvány szervezésében 7 egyetem 8 karáról 14 egyetemista, illetve doktorandusz hallgató készített tanulmányt a magyarországi aranybányászat, Verespatak története, illetve a nagybányai ciánszennyezés tárgykörében. A sokszínű, magas színvonalú, öt tagú zsűri által minősített dolgozatok eredményeit készítőik konferencia előadás formájában is bemutatták. A pénzjutalommal díjazott legjobb tanulmányok szerzői: Sáfrán József (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), Zsigárcsik Norbert (Szegedi Tudományegyetem) és Tóth Miklós (Nyíregyházi Egyetem). A rendezvény különlegességét adta, hogy a résztvevők az Alapítvány meghívására verespataki kiránduláson vehettek részt, ahol Ladányi Sándor, abrudbányai református lelkész élvezetes idegenvezetésével megtekinthették Verespatak és Abrudbánya természeti, épített és szellemi örökségét, illetve megismerkedhettek a jövőre vonatkozó tervekkel. A hosszú, de élménygazdag kirándulás, a töretlen élni akarás és jövőépítés megtapasztalása kiemelkedő élményt jelentett mindenki számára.

IMG 3605IMG 3602