2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Szerémség Kollégium

A lakiteleki Népfőiskola szervezésében 2019. márciusában és októberében került megrendezésre a Szerémség Értékfeltáró Kutatás.

A Kollégium munkájában 43 fő vett részt. A kutatók a Debreceni Egyetem, a kecskeméti Neumann János Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói és oktatói voltak. A munkában részt vettek a mezőörsi Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány munkatársai, valamint az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör tagjai.


02
2020. szeptember 27-én mutattuk be a munkából készült könyvet, mely a tizenöt kutatott település helyi értékeit, értékőrzőit mutatja be. A településleírásokon túl tíz speciális, a Szerémség vidékére vonatkozó tanulmány is helyet kapott a kötetben. A könyvbemutatón a kutatók beszámolóikban ismét felidézték a két kutatási hét gazdag élményeit. A koronavírus járvány okozta helyzet miatt a kutatás délvidéki résztvevői nem lehettek velünk, ezért online követték a zárókonferenciát. 

 Hágen Ádám

a kollégium technikai szervezője

 

23

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!