2021. augusztus 2. hétfő Lehel, Özséb napja van. Holnap Hermina, Kira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Neumann János Kollégium

A Neumann János Kollégium negyedik alkalmához ért február végére. A tartalmas előadások mellett az épülő Hungarikum Kiállítóház műhelymunkái is eredményesen zajlottak.
A hétvége szakmai programját dr. Fromann Richárd szociológus, a Digitális Jólét Program hálózati és oktatási vezetője indította, aki a digitális térben megvalósuló játékosítás meghatározó szerepéről beszélt, amely egyre nagyobb hatással van a mindennapjainkra, és a tudásátadás eredményességére is.

A szombati napon Gáspár Mátyás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense tartott műhelyfoglalkozást a települések digitális transzformációjával kapcsolatban. A kollégium tagjai közösen dolgoztak, ötleteltek a lehetséges megoldásokon.

Ezt követően Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, kreatív iparért felelős miniszteri biztos tartott inspiráló előadást a kreatívipar fogalmáról, jelentőségéről, nemzetközi és hazai irányairól. Vasárnap Dobján Tibor a Neumann János Egyetem oktatója a mesterséges intelligenciákról tartott igen érdekes és átfogó előadást.

Az előadások mellett műhelymunkán vettek részt a kollégium tagjai a népfőiskola területén megvalósuló Hungarikum kiállítóház tartalmi elemeinek megtervezéséről. Ennek keretében részletesen áttekintették a beruházás kiviteli terveit és konzultálhattak a projektvezető mérnökkel is.

A mostani alkalmat megelőző hetekben az on-line térben is intenzíven dolgoztak a kollégium tagjai a korábban meghatározott tartalmi elemek bemutatásának előkészítésén. Tették mindezt azért, mert a hétvégén személyes lehetőségük volt prezentálni az ötleteket, koncepciókat Lezsák Sándor elnök úrnak.


Kárpáti Árpád


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!