2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Lakiteleki Filmszemle

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, idén a Dunaversitas Egyesület mellett, a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen hirdette meg a filmszemlét.
A Kósa Ferenc emlékezetére meghirdetett XIX. Lakiteleki Filmszemlére, krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni. A felhívásában kiírt határidőig a Kárpát-medencéből 116 alkotás érkezett. Az előzsűri (2019. október 15-16.) döntése alapján a filmszemle versenyprogramjába 31 alkotás jutott. A Szemlének 2019. november 27 és 29-e között a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.

A zsűri elnöke: Dr. Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer

A zsűri tagjai: Agócs Sándor költő, szerkesztő; Bakos Edit az Art-Mozi Egyesület elnöke, az NKA Filmművészet Kollégiumának vezetője; Balogh László a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke; Baranyai Gergely szabad bölcsész; Bartók Csaba szerkesztő-rendező; Biczó Miklós a Nemzeti Művelődési Intézet rendezvényszervező központ vezetője; Boros Bánk Levente politológus, a Médianéző Központ igazgatója; Dippold Pál író, a Magyar Hírlap szerkesztője; Dizseri András a Hír TV műsorvezetője; Dulai Sándor a Szabad Föld újságírója, a gödöllői Szent István Egyetem tanára; Ékes Ilona az ERGO - Európai Regionális Szervezet elnöke; Ékes József volt országgyűlési képviselő; Farkas György rendező, producer; Gálfalvi György író, a Lakitelek Népfőiskola kurátora; Gulyás Gyula filmrendező; Havasi János a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. rádiós igazgatója; Kárpáti Árpád közművelődési és ifjúsági szakértő; Kovács Anita a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője; Lakatos Iván filmrendező-producer; Lezsák Sándor József Attila-díjas író, az Országgyűlés alelnöke; M. Kiss Sándor történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos főigazgató-helyettese; Matkovics Annamária színművész; Mikulás Ferenc a Kecskemétfilm Kft. stúdióvezetője; Nagy Dóra publicista, politológus, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért elnöke; Néző László a Veszprém Megyei Napló főszerkesztője; Novák Emil Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, a Magyar Filmakadémia Egyesület elnöke, a Magyar Operatőrök Társaságának elnökségi tagja; Ökrös Csaba a Petőfi Népe főszerkesztője; Pilhál György a Magyar Nemzet főmunkatársa; Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas operatőr-rendező; Siklósi Beatrix az M5 csatorna igazgatója; Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalom- és művészetkritikus; Szalai Viktor újságíró, az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola alapítója; Szobolits Béla Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező; Tanos Miklós szerkesztő-rendező; Tuba Mariann filmvágó, a DUNA Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezető szerkesztője; Zsigmond Attila Aranyszem-díjas operatőr, rendező továbbá Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Lakitelek, Nagykőrös, Szentes illetve Tiszakécske iskoláiból álló, több mint 300 fős diákzsűri, valamint Agyagosszergény, Jakabszállás, Kunszállás, Lakitelek, Mórahalom, Orgovány és Tiszaalpár képviselőinek különdíját közel 200 nyugdíjas ítélte oda.

A díjakat Dr. Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a zsűri elnöke és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és a zsűri tagjai adták át. Lezsák Sándor bejelentette, hogy a XX. Lakiteleki Filmszemle felhívását a jövő esztendőben teszik közzé és 2021-ben rendezik meg.


DÍJAZOTTAK:

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!