2021. október 17. vasárnap Hedvig, Hédi napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Gyarmati Dezső Kollégium

2019. november 23-án szombaton került megrendezésre a Gyarmati Dezső kollégium harmadik összejövetele.
A nap kezdéseként Dr. Babai László életmód-orvos, az életmód orvoslás hazai meghonosítója tartott előadást a mozgásterápia fontosságáról. Az előadás hallgatói újabb tudást, ismeretet szerezhettek az öngyógyító mechanizmust támogató mozgás, táplálkozás és stressz menedzsmentről.

Ezután a Johannita Segítő Szolgálat oktatási referense, Frigyesi Tamás tartott elméleti-, majd gyakorlati elsősegélynyújtási bemutatót. A rövid, de annál hasznosabb oktatáson hallottakat a helyszínen ki is próbálhatták a kollégium résztvevői. Rövid szünet után, Kovács János a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda Általános Iskola Gimnázium, Szakgimnázium Kollégium testnevelő tanára tartotta meg előadását, „Boldog, egészséges település” címmel. Bepillantást nyújtott Kiskunfélegyháza sportéletének jelenlegi helyzetébe. Vázolta az abban résztvevő intézményeket, civil szervezeteket. Németh Friderikától, a pozsonyi Comenius Egyetem orvostanhallgatójától a Teddy Maci programba kaphattak betekintést a kollégisták. A Teddy Maci Kórház program önkéntesei, a gyermekeknek az orvosokkal és az egészségügyi dolgozókkal szembeni félelme feloldásának érdekében fejtik ki tevékenységüket. A magyar nemzetiségű pozsonyi orvostanhallgatók által működtetett program a felvidéki óvodákra összpontosul. A Selye János Klub – melynek egyik elnöke Németh Friderika - a pozsonyi magyar orvostanhallgatók klubjaként koordinálja a foglalkozásokat.

Az ebéd elfogyasztása és rövid pihenő után a footgolf játék rejtelmeibe kaphattak betekintést a hallgatók Molnár Arnoldtól, a Nimród Footgolf Sportegyesület elnökétől. A rövid elméleti „oktatást” gyakorlati bemutató és rövid játék követte a Nimród Szabadidő és Footgolf Park területén. A jó hangulatú játék méltó zárása volt a tartalmas napnak.
Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!