2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Trianon vetélkedő

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Lakiteleki Eötvös Iskola idén huszonnegyedik alkalommal hirdetett általános iskolások és tizenötödik alkalommal középiskolások számára történelmi versenyt. Az eredményeket honlapunkon olvashatják.
Szeretnénk köszönetet mondani a játékosoknak, akik időt szántak arra, hogy múltunk 1945 után sokáig kibeszélhetetlen és kibeszéletlen szeletével alaposabban megismerkedjenek. Bízunk abban, hogy nem volt haszontalan időtöltés a készülés, a feladatok megoldásának közös munkája. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a megfejtésekben olvasott személyes történetek, a kutatómunka olyan felismeréseket, olyan információkat jelentettek, amelyek gazdagították tudásukat, erősítették nemzettudatukat.

Köszönjük a pedagógusok, felnőtt segítők fáradozását, akik egyszerre lelkesítői és eligazítói voltak tanítványaiknak. Legyen sok örömük a további munkában, legyenek azok a lámpások közösségeikben, amelyekről Kölcseynél, Gárdonyinál olvashatunk!

Az általános iskolások vetélkedőjének eredménye megtekinthető ide kattintva!

Az általános iskolások vetélkedőjén készült fotók megtekinthetők ide kattintva!


A középiskolások vetélkedőjének eredménye megtekinthető ide kattintva!

A középiskolások vetélkedőjén készült fotók megtekinthetők ide kattintva!Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!