2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Néptáncosok szakmai alkotótábora lesz a lakiteleki Népfőiskolán 2019. június 30 és július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban néptáncosok ismereteit bővítjük jobbágytelki és melegföldvári táncok tanításával, élő zenével. Jobbágytelke Erdélyben, a Nyárád mentén található település. Táborunkba a településről várunk hagyományőrző táncospárokat, akik falujuk táncát fogják nekünk tanítani, viseletét bemutatni. Melegföldvár szintén Erdélyben, a Mezőségen található falu. Balogh Ildikó és Fantoly Gyula gyűjtötte fel táncukat, ezt tanítják meg a tábor résztvevőinek.Néptáncosokszakmai alkotótábora a lakiteleki Népfőiskolán

2019. június 30 - július 6.


Szakmai alkotótáborunkban néptáncosok ismereteit bővítjük jobbágytelki és melegföldvári táncok tanításával, élő zenével.

Jobbágytelke Erdélyben, a Nyárád mentén található település. Táborunkba a településről várunk hagyományőrző táncospárokat, akik falujuk táncát fogják nekünk tanítani, viseletét bemutatni. Melegföldvár szintén Erdélyben, a Mezőségen található falu. Balogh Ildikó és Fantoly Gyula gyűjtötte fel táncukat, ezt tanítják meg a tábor résztvevőinek.


A jelentkezés feltételei: 5-6 éves néptáncos szakmai gyakorlat és a 16 éves kor betöltése


A táncokat tanítja: - Balogh Ildikó, mestertanár, örökös aranygyöngyös táncos

- Fantoly Gyula, a népművészet ifjú mestere, nívódíjas koreográfus

Zenészek: Tormási Elek, Szabó János, Inoka Győző


Elhelyezés: a Népfőiskola területén a Kincsem fogadó épületében, két-háromágyas szállodai

szobákban

Étkezés: helyben, a Tisza Vendéglőben

Szabadidős programlehetőség a Népfőiskola területén: gyógyvizes termálfürdő és uszoda, biliárd, kerékpárkölcsönzés, minigolf, kispályás foci, csocsó, ping-pong, strandröplabda

A tábor résztvevőinek az uszoda- és termálfürdő használata ingyenes.


Részvételi díjak:

1. szállás + teljes ellátás: 30.000,- Ft/fő

2. csak táncoktatás + ebéd: 10.000,- Ft/fő


Érkezés: 2019. június 30. (vasárnap) 18 órától.

Távozás: 2019. július 6. (szombat) reggeli után


Az oktatás július 1-jén (hétfőn) 9 órakor kezdődik. A résztvevők intenzív, napi 8 órás foglalkozásokon vesznek részt. A tábor bemutatóval, táncházzal ér véget.

Jelentkezési határidő: 2019. június 21. (péntek)


Jelentkezés módja: levélben vagy e-mailben( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), a jelentkezési lap visszaküldésével.

A részvételi díjat érkezéskor, a Hotel Club Tisza recepcióján kérjük befizetni!

18 év felett idegenforgalmi díj fizetendő 300Ft/fő/éj, mely a táborozási költségen felül fizetendő!


Lezsák Sándorné

szervező

a Népfőiskola Alapítvány Igazgatója


A tábor jelentkezési lapja letölthető ide kattintva!