2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Afrika Kollégium

2019. február 23-24-én került sor az Afrika Kollégium utolsó összejövetelére. A Lakitelek Népfőiskola 2017. március végén indította el szakmai képzését Afrika Kollégium címmel. A kollégium célja a magyar kormány Déli Nyitás stratégiájának részét képező Afrika-politika bemutatása volt a résztvevők számára, beleértve a stratégia célkitűzéseit és eszközrendszerét, a külgazdasági megfontolásokat, valamint a legfontosabb célországok sajátosságainak megismertetését.


A kétnapos záró programsorozat keretében a kollégium résztvevői megismerhették a MigHelp egyesület tevékenységének munkáját, amit James Peter elnök mutatott be, valamint a Népfőiskolára érkezett Hon. Kitutu Kimono Mary Goretti, az ugandai víz- és környezetügyi államminiszter asszony is. A miniszter asszony előadásában bemutatta Uganda helyzetét és kihívásait.

A kétéves képzés zárásaként a kollégistákkal a programokról, a tapasztalataikról és jövőbeni terveikről Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélgetett, majd ezt követően közösen felavatták az Afrika Kollégium kopjafáját.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!