2023. február 7. kedd Tódor, Rómeó napja van. Holnap Aranka, Jutocsa napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hungarikum vetélkedő

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – a tavalyi évet követően újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek.Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A 7. és a 8. osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

Jelentkezés feltétele: az alábbi linken található 50 kérdésből álló feladatlap megoldása.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_XOoJ63GC9Dg_CZzJpXMMuZ9UGgQ_ZqkjWqHCeTbalY4tpA/viewform

A beküldés határideje: 2019. január 22.

A feladatlapot visszaküldők 2019. február 15-ig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március 15-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntő majd azt követően a döntő időpontja:

  • 7. osztályosok számára: 2019. április 3. (elődöntő), április 4. (döntő)
  • 8. osztályosok számára: 2019. május 22. (elődöntő), május 23. (döntő)

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont.

A vetélkedő során a feladatok a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak.

Minden elődöntőbe és döntőbe jutott csapatok tagjai hungarikumokat, nemzeti értékeket nyernek.

A döntő első három helyezett csapat résztvevői hungarikum körúton vesznek részt, mely a nyári vakáció első napjaiban valósul meg.

A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Lakitelek, 2018. december 3.

Eredményes felkészülést, jó játékot kíván:

Lezsák Sándor

a Magyar Országgyűlés alelnöke


A felhívás letölthető ide kattintva!Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!