2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma Nagy Alajos ösztöndíjat alapított Lakiteleken élő főiskolás és egyetemista fiatalok részére. Az Alapítvány egykori kurátoráról elnevezett ösztöndíj első alkalommal a 2018/2019. tanév első félévében kerül folyósításra.Július 13-án már másodízben találkozott az ösztöndíjasokkal Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke. Szó esett a fiatalok nyári munkalehetőségeiről, a diákok átlagbéréről, az iskolaszövetkezetekről és a gyakornoki programokról is.

A felsőoktatási év indulása után kéthavonta, októberben, decemberben és februárban hasonló összejövetelek alkalmával az ösztöndíjasoknak be kell számolniuk szóban tanulmányaikról, a felsőoktatási intézményben végzett tevékenységükről.

Az őszi félévben valamennyi jelentkezett hallgató havi 30.000 Ft ösztöndíjra jogosult, majd a második félévben – az első féléves teljesítménye alapján – a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma dönt a további folyósításról, az ösztöndíj összegének emeléséről vagy csökkenéséről.

A Népfőiskola Alapítvány a Nagy Alajos-ösztöndíj révén támogatni kívánja a felsőoktatásban tanuló lakiteleki fiatalokat. A hallgatói jogviszony fennállása mellett az ösztöndíj egyetlen feltétele a lakiteleki állandó lakcím.Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!