2023. február 6. hétfő Dorottya, Dóra, Titanilla napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kossuth Lajos vetélkedő (2018)

Az 1848-as forradalom, az áprilisi törvények kiadásának 170. évfordulójára emlékezve a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdetett általános iskolás korú (10-15 éves) és középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok számára „TURINI REMETE”- KOSSUTH LAJOS ÉLETE ÉS PÁLYAFUTÁSA címmel .A csapatok a vetélkedő feladatait 2018. február 04-től olvashatták a Keresztény Élet hasábjain. A három írásbeli forduló alapján legjobb eredményt elérő általános iskolás csoportok vettek részt a 2018. április 05 – 06. között megrendezett középdöntőn és döntőn, a lakiteleki Népfőiskolán. A megnyitón Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a diákokat és felkészítő tanáraikat.

Csütörtökön 21 általános iskolás csapat írta meg a középdöntő feladatait, majd másnap a döntőn a legeredményesebb 12 csapat mérte össze tudását.

A verseny eredménye:

1. Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola Tatabánya „Reformerek” csapata

2.  Kálvin téri Református Iskola Makó „Viktória” csapata

3. Kálvin téri Református Iskola Makó „Csanád” csapata


A verseny döntőjébe jutó fiatalokat értékes díjakkal jutalmazta a Népfőiskola Alapítvány és az NMI Művelődési Intézet. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett tanulmányúton, amely 2018. nyarán Kossuth Lajos életútjának főbb állomásait látogatja meg.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!