2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kunság I. Kollégium

A Lakiteleki Népfőiskola szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Kunság Kollégium munkáját ismertető könyv bemutatójára 2017. szeptember 9-én, szombaton a Kölcsey Házba.
A mintegy 60 fiatal egyetemista által két hétig végzett értékfeltáró munka eredményét egy DVD mellékletet is tartalmazó, szép színes fotókkal illusztrált könyv foglalja magába.

Az ünnepi alkalommal a résztevők megismerkedhetnek a felmérésben szereplő települések értékeivel csakúgy, mint az ott élő polgármesterekkel, hagyományőrzőkkel és a régi szakmákat őrző mesteremberekkel.

A Kunság Kollégium szakmai vezetője, Mészáros Márta, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum igazgatónője értékeli majd a két éves munkát és bemutatja a kötetet az érdeklődőknek.

Lizik-Varga Katalin