2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kunság I. Kollégium

Az elmúlt héten került sor a Kunság Kollégium második fordulójára. A résztvevők ezúttal felkeresték azokat az értékőrzőket, akikkel még ősszel találkoztak, és mélyinterjúkat készítettek velük. A beszélgetéseket dokumentálták, filmre vették. A csoportok által elkészített vetített képes beszámolók bemutatására 2017. június 11-én, vasárnap került sor.A hét záró rendezvényén részt vett Mészáros Márta, a kollégium szakmai vezetője, a Kiskun Múzeum igazgatója, valamint Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatói tanácsadója.

A kutatás anyagát egy kötetben foglalják össze. A könyvet, amely a Kiskunság értékeit veszi leltárba, a tervek szerint ősszel fogják bemutatni a Lakiteleki Népfőiskolán.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban