2021. augusztus 2. hétfő Lehel, Özséb napja van. Holnap Hermina, Kira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Buzánszky Kupa

Bács-Kiskun megye iskolái részére idén is megrendezték a Lakiteleki Népfőiskolán a Buzánszky Kupa Labdarúgó Tornát. Az alsó tagozatos korosztályt idén 5, a felső tagozatosokat pedig 6 csapat képviselte a kupáért vívott küzdelemben.
A Buzánszky kupa több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A szervezők visszaemlékezései szerint a kezdeti időszakban, még maga a legendás labdarúgó adta át a díjakat a fiatal futballozó generációnak.

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Egyesülete szervezésében megrendezett labdarúgó kupa résztvevőit két napon át a Lakiteleki Népfőiskola látta vendégül.

Én úgy gondolom, hogy ez a kupa nagyon jelentős, hiszen nagyon várják a gyerekek. Ott alvós kupának is szokták hívni a gyerekek – mondta Dolog Ernő, a Jakabszállási Általános Iskola igazgatója, a kupa egyik szervezője. Hozzátette, a résztvevő iskolák a kis létszám miatt egy országos döntőbe nem tudnak eljutni. Ez az egyetlen olyan lehetőség, ahol együtt lehetnek, és egymással mérkőzhetnek, hangsúlyozta Dolog Ernő.

Ártim János, az Ágasegyházi Általános Iskola igazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a Népfőiskola ad otthont az egyesület legtöbb rendezvényének, amiért nagyon hálásak a Népfőiskolának és Lezsák Sándornak.

A két napos tornán körmérkőzést vívtak egymással a csapatok, ez alapján alakult ki a végső állás. Az alsó tagozatosok között a bugaci csapat bizonyult a legjobbnak, a felső tagozatosok közül pedig a nyárlőrinciek vitték el az első díjat.

A Buzánszky Kupa eredményei megtekinthetők ide kattintva!

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban