2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra, Titanilla napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Zenta Kollégium

Véget ért Zenta környékén a közel egy éves értékfeltárás. A munka gyümölcseként megjelent egy összefoglaló kötet is, amely a tájegység értékeit mutatja be. A Zenta Kollégium a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kezdeményezésére olyan tenni vágyó fiatalokból jött létre, akik a Kárpát-medence hagyományait és értékeit szerették volna felkutatni, hogy azok ne merüljenek feledésbe.

Amint ezt a most megjelent könyv is bizonyítja, a feltáró munka nagyon jól sikerült. Hágen Ádám, a kollégium technikai szervezője elmondta, hogy az értékfeltáró munkában közel ötven személy vett részt, 5 településen közel ötszáz családot kérdeztek meg régi hagyományaikról, szokásaikról.

A záró rendezvényen a fiatal kutatók ismertették munkájuk eredményeit, a tájegység épített örökségeit, többek között beszéltek a települések jellemzőiről és értékőrző közösségeiről is.

A Zenta Kollégium záró rendezvényét – amelyen a vendégek megtekinthették a feltárt értékekről készült vándorkiállítást, valamint a kecskeméti Kurázsi Táncműhely táncosainak alkalmi produkcióját is – a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szervezésében és a Pallas Athéné Domus Concordie Alapítvány támogatásával tartották meg.


Lizik-Varga Katalin         

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban