2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Buzánszky Kupa

Kispályás labdarúgó torna volt a kisiskolák alsó és felső tagozatos tanulói részére a lakiteleki Népfőiskolán, szerdán és csütörtökön.

Kispályás labdarúgó torna volt a kisiskolák alsó és felső tagozatos tanulói részére a lakiteleki Népfőiskolán, szerdán és csütörtökön.

  

(Nagyításhoz kattintson a képekre!)

Az elmúlt évekhez hasonlóan, mos is kemény küzdelmekben dőlt ez az, hogy mely csapatok a legjobbak. A testnevelő tanárok jó munkát végeztek, mert mind a két korosztályban nagy csatát vívtak egymással a diákok. Mivel a csapatok körmérkőzést vívtak egymással, így egy nap alatt nem lehetett lebonyolítani a rendezvényt, csak kettő alatt. A tanulók természetesen komolyan vették a játékot, mindenki győzni akart. Persze voltak olyanok, akik felkészültebbek voltak, nagyobb tudással rendelkeztek, de mindenki hajtott és küzdött, hogy minél jobb eredményt érjen el. Volt olyan, hogy az egymás elleni eredmény alapján lehetett csak eldönteni a helyezés sorsát.

  

Eredmények

Alsó tagozatosok: Bugac-Nyárlőrinc 2-0, Jakabszállás- Szentkirály 7-1, Lakitelek-Jászszentlászló 0-9, Nyárlőrinc- Szentkirály 2-0, Bugac –Jászszentlászló 1-0, Jakabszállás-Lakitelek 9-0, Nyárlőrinc- Jászszentlászló 1-0, Lakitelek-Bugac 0-6, Jakabszállás-Nyárlőrinc 3-0, Szentkirály-Bugac 4-0, Jakabszállás-Jászszentlászló 1-0, Jászszentlászló-Szentkirály 2-1, Jakabszállás-Bugac 1-0, Nyárlőrinc-Lakitelek 10-0, Szentkirály-Lakitelek 8-0.

Felső tagozatosok: Szentkirály-Lakitelek 6-0, Jakabszállás-Jászszentlászló 2-0, Bugac-Szentkirály1-7, Jakabszállás-Lakitelek 1-0, Nyárlőrinc-Bugac 4-1, Jászszentlászló-Lakitelek 6-1, Jakabszállás-Bugac 1-0, Jászszentlászló-Nyárlőrinc 1-3, Szentkirály-Jászszentlászló 2-0, Jakabszállás-Nyárlőrinc 0-1, Bugac-Lakitelek 1-4, Jakabszállás-Szentkirály 0-2, Nyárlőrinc-Lakitelek 1-3, Bugac-Jászszentlászló 0-5, Nyárlőrinc-Szentkirály 1-5.

Ennek alapján a helyezések sorrendje:

Alsó tagozatosok:

 1. Jakabszállás
 2. Bugac
 3. Nyárlőrinc
 4. Jászszentlászló
 5. Szentkirály
 6. Lakitelek

A legjobb játékos: Vakulya Viktor (Bugac)

A legjobb kapus: Szekeres Márk (Jászszentlászló)

A gólkirály: Átrde István (Jakabszállás).


Felső tagozatosok:

 1. Szentkirály
 2. Nyárlőrinc
 3. Jakabszállás
 4. Jászszentlászló
 5. Lakitelek
 6. Bugac

A legjobb játékos: Farkas Norbert (Szentkirály)

A legjobb kapus: Kálmán Dániel (Jakabszállás)

A gólkirály: Steklács János (Szentkirály).

A csapatok Molnár Arnoldtól a népfőiskola munkatársától vehették át a díjakat, aki megígérte, hogy jövőre újra megrendezik a tornát, de jobb pályán. Most ugyanis felújítási és bővítési munkálatokat végeznek a népfőiskolán.

Szentirmay Tamás              

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban