2023. január 29. vasárnap Adél napja van. Holnap Martina, Gerda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Wesselényi Miklós Kollégium

A Wesselényi Miklós Népfőiskolai, a Varga Domokos Nagycsaládos és a Ravasz László - Ordass Lajos Közéleti kollégiumok vasárnap délelőtti közös előadássorozatának témája a helyi értékek és Hungarikumok volt.

Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője szemléltette magát a Hungarikum törvényt, és bemutatta a Hungarikum Bizottságot. Őt követte Horváth Zsolt országgyűlési képviselő előadása arról, hogyan is képeződik le ez az egész egy konkrét megyére, Veszprém megyére.  Majd Polyák Albert (Bács-Kiskun megyei Közművelődési Intézet) a „Helyi értékek, értékőrző emberek” címmel a Bács-Kiskun megyei hungarikumokról mutatott képeket, mint pl. a halasi csipke vagy az Alföld, és helyi értékekről, értékőrző szakmákról, mint pl. a demizson vagy a szakajtó készítés. Befejezésül Imre Károly (Bács-Kiskun megyei Közművelődési Intézet) foglalta össze a hallottakat. Elmondta, hogy a Hungarikum mozgalmat, melyben a civileknek szintén jelentős szerep jut, nemcsak azzal a céllal hívták életre, hogy összegyűjtsék helyi értékeinket, a potenciális hungarikumokat, miáltal az országimázs is fejlődésnek indulhat.

Kapcsolódó képeinket ide kattintva megtekinthetik a képtárban