Email Nyomtatás

Meghívók, pályázatok

Esemény 

2019 szept. 12. 

Lakiteleki Legendárium – pályázati felhívás

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
Meghívók, pályázatok

Képaláírás


Lakiteleki pályázóknak

LAKITELEKI LEGENDÁRIUM


A lakiteleki nyugdíjasok részére korábban kiírt önéletíró pályázatunkat az idei esztendőben bővítjük. Továbbra is várjuk akár a teljes életút leírását, akár a személyes életsors egy-egy izgalmas részletét. Várunk helyi anekdotákat, tréfás történeteket, vagy olyan helyi tragédiát, bűnesetet, amit megőrzött az emlékezet. Az alábbiakban javasolt címek, témakörök adhatnak segítséget:


Szüleim, nagyszüleim mesélték * Amikor én még kicsi voltam * Iskolai élmények * Baleset * Meggyógyultam * A véletlennek köszönhetem * Megismerkedésünk története * Rossz emlék * Jó emlék * Tűz volt * Jégverés * A legszebb nyaram * A legrosszabb nyaram * Kaláka * Katonaélet * Egy megszűnt munkahely története * Felépült a házunk * Megszületett a gyerekünk * Unokáim * Idősek otthona * Sportsiker * Színpados voltam * Először voltam külföldön * Citera * Szikra női kórus * Nyugdíj után * Lakiteleki focipályán* Mesterségem címere * Ekkora halat fogtam * A Tőserdőben * A helyi piacon * Boldog karácsony * Az én locsolóversem * Régi ünnepek, szokások * A legjobb barátom * Megsirattuk * Az első cigaretta * Így szoktam le a dohányzásról * Az én hobbim * Aki megtanított főzni * A templomban * (továbbiak)


A pályázat feltétele, hogy a leírt történet Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötődjön. Egy pályázó több történetet, írást, vagy akár riportot is beküldhet. A terjedelmet nem korlátozzuk. A pályamunka beküldhető olvasható kézírással vagy nyomtatott formában.

A pályamunkákat a következő címre kell elküldeni, vagy a Lakitelek Népfőiskola portáján leadni: Lezsák Sándor, Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.


Beküldési határidő: 2019. szeptember 12.

Eredményhirdetés: 2019. október 22.


Pályadíjak:

  1. helyezett: 80.000 Ft
  2. helyezett: 50.000 Ft
  3. helyezett: 30.000 Ft és

15 db különdíj, 15.000 Ft-os pénzjutalommal.


A pályamunkákat felkért zsűri értékeli.


Lakitelek, 2019. január 22.


Lezsák Sándor

országgyűlési képviselő

a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke