Ma 2019 szeptember 23. hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
2019. szeptember 22., vasárnap

Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója – közölte a család az MTI-vel.

Tovább
Elhunyt Kecskési Tollas Tibor özvegye, dr. Kecskési Mária
2019. szeptember 18., szerda

A nemzeti emigráció tudós nagyasszonyát gyászoljuk: hétfőn reggel müncheni otthonában, családja körében elhunyt Kecskési Tollas Tibor özvegye, Dr. Kecskési Mária.

Tovább
Meghívó Horváth Renáta: Mobil gondolatok című fotókiállításának megnyitójára
2019. szeptember 17., kedd

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület Fiatal Tehetségek Programjának keretén belül szeretettel meghívjuk Horváth Renáta: Mobil gondolatok című fotókiállításának megnyitójára. Helyszín: Lakitelek, Mákvirág Galéria, időpont: 2019. szeptember 19. (csütörtök) 16 óra. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
2019. szeptember 16., hétfő

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 59. rendezvényére „Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?” címmel 2019. szeptember 18-án, szerdán 18.00 órakor a Polgárok Házába. (Bp., VIII. ker. Visi Imre u. 6.)

Tovább
Szeptember 16-19. között zárva lesz a fürdő
2019. szeptember 15., vasárnap

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Lakiteleki Népfőiskola Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdője 2019. szeptember 16.-19. között (hétfő-csütörtök) karbantartás miatt zárva lesz.

Tovább
14. alkalommal rendezték meg a Tevékeny Élet Fesztivált
2019. szeptember 14., szombat

Az idén XVI. alkalommal került megrendezésre a „Tevékeny Élet” Fesztivál. A rendezvény fővédnöke, támogatója Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, aki rendszeresen helyet biztosít Lakiteleken, a gyönyörű környezetben lévő és megújuló Népfőiskola Kölcsey Házában. Évről-évre támogatja a fellépőket könyvekkel, ajándékokkal.

Tovább
Nagy Alajos - Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíj díjazottjai
2019. szeptember 12., csütörtök

A Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma döntött a Nagy Alajos - Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíjra pályázók nyerteseiről. A döntés értelmében, ebben a félévben az alábbi személyek kapnak ösztöndíjat a lakiteleki Népfőiskolától:

Tovább
Meghívó a Lovarda ünnepélyes megnyitójára
2019. szeptember 11., szerda

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves Családját a Hungarikum Ligetben, lánykori nevén: a Népfőiskolán felépült Lovarda ünnepélyes megnyitójára.

Tovább
Németh László műfordító tábor a Horvát Krónika adásában
2019. szeptember 6., péntek

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség támogatásával, negyedik alkalommal rendezett műfordító tábort. A Németh László író nevét viselő tábor augusztus 18. és 25. között a 35 év alatti szomszédos országokból érkező fiatal műfordítóknak adott otthont. Erről számolt be a Magyar Televízió Horvát Krónika című műsora 2019. szeptember 4-i adásában.

Tovább
Meghívó Borbándi Gyula emlékére rendezendő konferenciára
2019. szeptember 5., csütörtök

A Barangoló Kiadó, a Népfőiskola Alapítvány és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Borbándi Gyula irodalomtörténész, szerkesztő születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő konferenciára.

Tovább
Lezsák Sándor és Bíró Zoltán volt a vendége az M5 Ez itt a kérdés című műsorának
2019. szeptember 4., szerda

Az M5 Ez itt a kérdés című kulturális, közéleti és történelmi kérdésekkel foglalkozó műsorának vendége volt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Bíró Zoltán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója.

Tovább
Németh László műfordítói tábor Lakiteleken
2019. szeptember 3., kedd

Neves szakemberek részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést a Németh László műfordítói tábor keretében a Lakitelek Népfőiskolán az elmúlt héten. A fordítás, ferdítés, műfordítás című beszélgetés a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, a Lakitelek Népfőiskola és a Magyar Írószövetség szervezésében valósult meg.

Tovább
Módosított határidő: Nagy Alajos - Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíj
2019. szeptember 2., hétfő

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma 2018-ban Nagy Alajos tanulmányi ösztöndíjat alapított. Az előző tanévben összesen 2.800.000 Ft-ot folyósítottunk lakiteleki diákok részére. Azok az egyetemista, főiskolás, lakiteleki fiatalok jelentkezhetnek, akik legalább három esztendeje lakiteleki állandó lakcímmel rendelkeznek és előző félévük tanulmányi eredményét, átlagát, fényképes önéletrajzot, valamint a kitöltött pályázati adatlapot postán határidőre megküldik (Népfőiskola Alapítvány, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.).

Tovább
További híreink »

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink