Ma 2020 március 28. szombat, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Zenta Értékfeltáró Kollégium

E-mail Nyomtatás PDF

Mindaz, ami a jelen kötetben megtalálható, pillanatfelvétel Zenta község életéből. A hangsúly a jelen megörökítésén van, mert a jelenünk, amint az interjúk is sejtetik, gyorsabban lesz történelem, mint szeretnénk.

Tovább
 

Zöldségfeldolgozó üzemünkben megvásárolható termékeink

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Zöldségfeldolgozó üzeme az alábbi lekvárokat, krémeket, savanyúságokat és rostos leveket kínálja megvásárlásra az érdeklődők számára.

Tovább
 

Biokertészetünkben megvásárolható zöldségfélék és virágok

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Biokertészete az alábbi zöldségféléket és virágokat kínálja megvásárlásra az érdeklődők számára.

Tovább
 

Muravidék Értékfeltáró Kollégium

E-mail Nyomtatás PDF

A külhoni magyar értéktár bővítését segíti a lakiteleki Népfőiskola értékfeltáró programja. Ennek keretében szerveztük meg a Muravidék Kollégiumot. Szakmai vezetője Dr. Göncz László történész, író, a Szlovén Parlament képviselője, technikai szervezője a Népfőiskola részéről Loksa Gábor volt.

Tovább
 

A magyar nem szolgalélek

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar lovasíjászat egyfajta harcművészeti iskola, a személyiségfejlesztés egy lehetséges útja. Megismerem saját magam, és ebből kiindulva igyekszem csiszolni a személyiségemen. Emellett a múlttal összekötő folyamatosság intézménye is. Tehát szellemi, kulturális és fizikai tevékenység egyszerre, amire minden kontinensen példaként tekintenek – mondta a Demokratának Kassai Lajos, a modern kori lovasíjászat megteremtője, akit munkássága elismeréseként nemrég életműdíjjal tüntetett ki az Etnosport Világszövetség.

Tovább
 

Kárpátalja Értékfeltáró Kollégium: Bereg, Máramaros, Ugocsa és Ung

E-mail Nyomtatás PDF

Kárpátalja. Ez a viharos évtizedeket maga mögött tudó, mesterségesen létrehozott terület történelme, domborzata, vízrajza, nemzetiségi összetétele, lakosságának aránya és változása kapcsán változatos témákban kerülhet az érdeklődés és a különböző jellegű kutatások központjává.

Tovább
 

Drávaszög és Szlavónia Értékfeltáró Kollégium

E-mail Nyomtatás PDF

A 20. században a Horvátországban élő drávaszögi tömbmagyarság volt a magyar királyság állampolgára, majd a trianoni határmegvonás következtében a Szerb–Horvát–Szlovén Királyságban anyanyelvi jogaitól megfosztva élt.

Tovább
 

Értékfeltárás a Kárpát-medencében

E-mail Nyomtatás PDF

A Kárpát-medencei Értékfeltáró Kollégiumok munkáját Lezsák Sándor a Népfőiskola Alapítvány elnöke indította útjára 2014-ben. A Kárpát-medence magyarlakta területein folyó kutatás célja a helyi és térségi értékek, értékőrzők felgyűjtése szakmai vezetők irányítása mellett.

Tovább
 

Koronavírus miatti korlátozások a Hungarikum Liget vendéglátásában

E-mail Nyomtatás PDF

A koronavírus terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a Népfőiskola Alapítvány 2020.03.17-től nem fogad szálló vendégeket!

Tovább
 

Személyes ügyfélszolgálati irodáink további rendelkezésig zárva tartanak

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola Kölcsey Házában működő Nemzeti Közművek iroda a koronavírus okozta helyzet miatt zárva van.

Tovább
 


1. oldal / 195

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Március >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink