Ma 2020 március 28. szombat, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Csatári Bálint Kollégium indul a Lakiteleki Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) szervezésében, a Miniszterelnökség és a Magyar Nemzeti Bank támogatásával „Csatári Bálint Kollégium” indul, amely a Kiskunság tanyáinak, tanyán élő emberek lehetőségeit, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául.A Lakiteleki Népfőiskola több anyaországi és határon túli felsőoktatási intézménnyel közösen szervezett a korábbiakban sikerrel kutató és adatgyűjtő terepmunkát az egész Kárpát-medencében. A nevezett programokon való részvétel - az adott szakmai tartalmon túl - az egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok számára kiemelkedő személyes élményt jelent, amely ismereteik gazdagításán túl a nemzetért érzett felelősségük tekintetében is építő tartalmú.

A program folytatása az ezredfordulón szervezett két Tanyakollégiumnak, amelynek a tavaly ősszel elhunyt Dr. Csatári Bálint geográfus, a Csatári Bálint Kollégium névadója volt a vezetője. A munka során kérdőíves lekérdezés és mélyinterjú módszerével történik az adatgyűjtés. Az adatgyűjtést magában foglaló kérdőíves terepmunkára 2020. április 1. és 8. között, a mélyinterjús kutatásra 2020. augusztusában kerül sor. A program zárásaként az adatok szakmai feldolgozása után a hallgatók és oktatók beszámolnak az elért eredményekről, melyből várhatóan 2020 novemberében egy könyv készül.

A program megvalósításához négyfős csapatokra van szükségünk. Ezek a csapatok kettő hallgatóból, egy csapatvezető oktatóból és egy helyi vezetőből állnak. Amit fontosnak tartunk, hogy a csapatvezető mindenképpen oktató, de legalább doktorandusz legyen, a gördülékeny együttműködés és a szakmai ismeretek érdekében.

A program megvalósítása során a Lakiteleki Népfőiskola állja az utazás, a szállás és az ellátás teljes költségeit. A programon résztvevő csapatok tagjai ösztöndíjban részesülnek. A technikai szervező a munkát végzőket a kutatást megelőzően mindenben ellátja a szükséges információkkal.

A Csatári Bálint Kollégium technikai szervezője a Lakiteleki Népfőiskola részéről Demeter Péter ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36306496820). Amennyiben részt kíván venni a kutatásban, kérem, hogy legkésőbb 2020. március 6-ig (péntek) szíveskedjen vele felvenni a kapcsolatot.

fotó: hungarikum.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Vissza


 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Március >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink