Ma 2019 május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Jótékonysági libavacsora iskolák programozható robotjai javára
E-mail Nyomtatás PDF

A térség harmincnyolc iskolája egy-egy programozható robottal gazdagodik hamarosan, köszönhetően annak a jótékonysági vacsorának, amelyet november 10-én, szombaton rendeztek meg a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában Szent Márton napjának hagyományához visszanyúlva.A jótékonysági esemény célja, hogy Kiskunfélegyháza és környéke valamennyi általános és középiskolája rendelkezhessen egy-egy olyan robottal, mely a mai fiatalság számára újszerű ismereteket ad a robotika világában.

Pohárköszöntőjében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Horváth Sándor, a kiskunfélegyházi Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertették a jótékonysági vacsora célját, hangsúlyozva az az összefogás és a jó célok melletti kiállás erejét.

Az est háziasszonya Dobó Enikő színművész, a Kecskeméti Katona József Színház művésze volt, aki a vacsora előtt zenés előadásával lepte meg a résztvevőket. A vacsora ideje alatt az Ugyebár zenekar teremtette meg a jó hangulatot.

Az ízletes libavacsorát a borárverés követte, melyet Dobó Enikő és Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja vezetett. Több mint hatvan tétel került árverésre Magyarország különböző borrégióiból. Kuriózumnak számított a Lezsák Sándor által felajánlott borok: egy palack 1977-es Szikrai Leányka, kettő palack 1987-es Szikrai Tramini, mely a Lakiteleki Találkozó bora volt, valamint egy palack 1988-as Tokaji Hárslevelű.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatása, a jegybevétel, választókerületi felajánlások és a rendkívül sikeres borárverés eredménye fedezni tudja a harmincnyolc robot árát, ezen túlmenően pedig lehetőséget teremt a Lakitelek Népfőiskolán később kialakításra kerülő Csodák Palotája és a kétéves Neumann János Kollégium költségeire is.

Az adományozóknak köszönhetően tehát Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Móricgát, Nyárlőrinc, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug települések iskolái, illetve iskolás gyermekei december 6-án Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban vehetik át a programozható robotokat Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől, a kezdeményezés kitalálójától.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink